Koninklijke Oosterberg: uniek bedrijf waar je de ruimte krijgt je te ontwikkelen

Martijn Kroes, 35 jaar en sinds 2011 werkzaam bij Oosterberg. “Een collega van mij zei ooit: “Werken bij Oosterberg, is van je hobby je werk maken.” Iets waar ik mij wel in kan vinden. Programmeren en bezig zijn met techniek zit mij in het bloed. Ik werkte hiervoor als medewerker technische dienst bij een grote drukkerij en in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met automatiseringstechniek. Dat ik nu bij een mooi bedrijf als Koninklijke Oosterberg programmeeroplossingen mag bedenken voor onze klanten is enorm uitdagend.

Werken bij Koninklijke Oosterberg

Ik kende Oosterberg vanuit mijn vorige werk en heb het altijd een mooie werkgever gevonden. Vooral de historie van het bedrijf (inmiddels 126 jaar), de groeipotentie en de prettige werksfeer spraken mij aan. Toen ik in 2011 bij het bedrijf startte, was er nog geen afdeling industrie. Er waren wel plannen en ik kreeg de ruimte hierin door te groeien. Ik begon op de commerciële binnendienst en ging vervolgens steeds meer werkzaamheden voor onze industriële klanten verrichten. Met de komst van Hans Schneiders bij Oosterberg in 2014, is de afdeling industrie opgezet. Dit bracht mooie kansen met zich mee.

Mijn werk

Inmiddels geef ik zelfstandig technisch support aan onze industriële klanten, vaak lukt dit vanaf mijn werkplek, maar ik kom ook bij klanten over de vloer om direct problemen op te lossen. Een afwisselende en uitdagende baan die veel voldoening geeft. Zo heb ik bijvoorbeeld tijdens de bouw van een grote hotelketen de besturing van alle hotelkamers geprogrammeerd. Daarnaast denk ik mee in automatiseringsoplossingen en adviseer ik in het verhelpen van storingen in diversen toepassingen.

Waarom Oosterberg een fijne werkgever is?

Oosterberg staat voor openheid, eerlijkheid en beloftes die worden waargemaakt. Binnen deze goede sfeer krijg je de ruimte om je te ontwikkelen en is er veel vertrouwen over en weer. Ik ken mijn collega’s en de lijnen zijn kort. Je wordt serieus genomen als je met ideeën komt en krijgt waardering voor wat je doet. Dat is mij heel veel waard. Daarnaast blijf ik mijzelf graag ontwikkelen en volg daarom naast mijn werk een HTS opleiding Technisch Systeemmanagement. Oosterberg geeft mij de ruimte en biedt mogelijkheden hier afstudeeropdrachten voor te doen. Of het allemaal vanzelf gaat? Nee, je moet zelf je kansen zien en grijpen, maar de mogelijkheden zijn er en als je er zelf voor gaat, dan kun je bij Oosterberg heel veel bereiken.”

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl