Oosterberg gaat verder met CO2 reductie

de footprint van Koninklijke Oosterberg

oktober 5, 2022

Koninklijke Oosterberg heeft duurzaamheid en CO2-bewust ondernemen hoog in het vaandel staan. Onze deelname aan de CO2-Prestatieladder en de certificering op niveau 3 is daarom een logische stap. Door continu (nieuwe) reductiemaatregelen toe te passen, zijn we doelgericht bezig om onze CO2-uitstoot te verlagen. Maar wat doen we dan precies? En wat zijn de effecten hiervan?

We hebben berekend hoe hoog onze CO2-uitstoot was in de eerstes zes maanden van dit jaar. Hierbij hebben we gekeken naar onze kantoren, onze vestigingen en het brandstofverbruik van ons wegtransport. Die uitstoot bedroeg in totaal 1493,6 ton CO2.

Onze doelstelling

We hadden onszelf tot doel gesteld om onze uitstoot in 2021 met 50% te halveren ten opzichte van 2016, gerelateerd aan de omzet. Die doelstelling hebben we ruimschoots behaald. De omzet van onze organisatie is de afgelopen jaren sterk gestegen, maar onze CO2-uitstoot is toch relatief sterk gedaald, ook in absolute zin is onze CO2-uitstoot ondanks de groei in omzet gedaald.

Dit is een prestatie waar we trots op zijn, maar we blijven onszelf uitdagen. Daarom hebben we de doelstelling aangescherpt: Oosterberg wil in 2024 57% CO2 reduceren ten opzichte van 2016 binnen scope 1, 2 en business travel, gerelateerd aan de omzet.

Hoe reduceren wij onze CO2-voetafdruk?

80% van onze CO2-voetafdruk wordt veroorzaakt door het dieselverbruik van onze vrachtwagens. Daarom zijn we erg actief om op dit vlak te reduceren. Zo rijden er al elektrische Oosterberg busjes in Utrecht en ruilen we waar mogelijk benzine- of dieselauto’s in voor elektrische varianten.

Daarnaast onderzoeken we de inzet van elektrische vrachtwagens en de mogelijkheid van het gebruik van HVO als alternatief voor diesel. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil, is fossielvrij en hernieuwbaar. Ook scherpen we onze planning en efficiëntie van de transporten aan. Ten slotte onderzoeken we mogelijkheden om minder gas te verbruiken.

 

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl