Oosterberg realiseert samen met lokale partijen grootste zonnepark van Apeldoorn

augustus 31, 2017

2.100 panelen op het dak van het Oosterberg distributiecentrum in Apeldoorn leveren sinds dit jaar 577.000KwH aan elektriciteit op en voorzien ca. 200 huishoudens een jaar lang in hun behoefte. Een flink project met een mooi resultaat waarin samenwerking tussen lokale partijen centraal stond.

Samenwerking

Apeldoornse energiecoöperatie deA is initiatiefnemer van het zonnepark, Oosterberg stelde het dak van het distributiecentrum ter beschikking, Hadec leverde de zonnepanelen en Mulder Duurzaam installeerde het complete zonnepark. Het succes van de samenwerking bleek toen van alle partijen improvisatie gevraagd werd, omdat op korte termijn moest worden uitgeweken naar een ander onderstel. Gezien de hoogte van het pand is in een later stadium gekozen voor een ander type onderstel met andere ballast zodat de installatie meer wind kan hebben. Samenwerking tussen lokale partijen uit Apeldoorn levert dan veel voordelen op: je kent elkaar, bent fysiek dichtbij, kan snel schakelen en zo makkelijk afspraken maken om gezamenlijk het gewenste doel te bereiken. Ook de gezamenlijke focus op duurzaamheid droeg bij aan de bereidheid van alle partijen om het tot een succes te maken. Een flinke klus, maar het resultaat mag er zijn!

Een kijkje op het dak?

De zonnepanelen op bedrijventerrein Ecofactorij zie je niet liggen vanaf de weg. Pas vanaf een flinke hoogte is zichtbaar hoeveel zonnepanelen 2.100 zijn. Een drone brengt het enorme zonnepark pas echt in beeld.

Bekijk hier met filmpje:

 

Terug naar Oosterberg nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl