XL³S 4000 verdeelbehuizingen voor grote utiliteitstoepassingen

februari 19, 2019

Met de introductie van de XL³S 4000 behuizingen is het assortiment van de schakel- en verdeelinrichtingen XL³S serie van Legrand compleet.  Na eerder dit jaar de XL³S 160 en XL³S 630 te hebben gelanceerd, volgen nu de hoofdverdelers tot 4000 A.

Dankzij de sterke, robuuste behuizing en industriële looks is deze range uitermate geschikt voor grote utiliteitsprojecten en industriële installaties. De configureerbare verdelers zijn voorgemonteerd en daardoor snel te installeren voor de paneelbouwer

De distributiekasten zijn verkrijgbaar in 2 hoogtes (2000 en 2200mm) en 3 dieptes (400, 600, en 800mm) maar het grootste voordeel zit in het feit dat de kasten beschikbaar zijn in drie functionele breedtes (16/24/36 modules). Dit houdt in dat ze in alle drie de breedtes kunnen worden voorzien van diverse bevestigingsmogelijkheden zoals bijv. DIN-rails, bevestigings- en frontplaten. De kasten kunnen ook nog worden uitgerust met externe aanbouwmodules.

Bij de ontwikkeling is vooral rekening gehouden met de uitgebreide keuze in de energieverdeling (ruim aantal mogelijkheden) en dan met name het gebruik van koperen en aluminium railstellen/steunen, deze zijn zowel horizontaal als verticaal en onder of bovenin de behuizing te gebruiken.

De door Legrand ontwikkelde railsteunen kunnen worden geleverd met zowel koperen als alu (aluminium) C-staven. Dit is alleen mogelijk wanneer er gebruikt wordt gemaakt van de daarbij horende aanpassingskit, deze houdt rekening met de dikte van de rails.

Onze software XL Pro³, voor schakel- en verdeelinrichtingen, is een handige professionele configurator die u subjectief aanheeft hoe de verdeelkast is opgebouwd en laat de daarbij horende interactieve visuals zien. Dit geeft u een goed beeld van alle mogelijkheden.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl