xComfort Smart Dimmer

Eén oplossing voor alle soorten lampen

december 19, 2016

xcomfort-smart-dimmerVeel mensen vervangen gloei- of spaarlampen tegenwoordig door energiezuinigere ledlampen. Hiermee verlagen ze op een eenvoudige manier het energieverbruik in huis. Maar in de praktijk blijkt dit helaas nog wel eens problemen op te leveren met de al aanwezige dimmers.  Bestaande dimmers blijken vaak niet naar wens te werken in combinatie met ledverlichting.  Eaton introduceert daarom de universele xComfort Smart Dimmer.

Deze universele dimmer werkt wel goed in combinatie met gloei-, halogeen-, spaar- en ledlampen, en dimt geheel traploos en zonder flikkering vanaf 0W. Er is dus geen minimale dimlast, waardoor de verlichting in een ruimte eenvoudig geschakeld en gedimd kan worden tot elk gewenst niveau.

Zes dimprofielen

De Smart Dimmer maakt gebruik van zes voorgeprogrammeerde dimprofielen waarin alle typische eigenschappen van ledlampen zijn opgenomen. Door het dimprofiel te selecteren dat bij
de lamp past, beschik je altijd over een optimaal en vloeiend dimbereik. Bovendien kan de installateur eenvoudig zelf profielen definiëren en opslaan in een bibliotheek voor gebruik in toekomstige projecten.

Eenvoudige en schone montage

De dimmer is ook te gebruiken als schakelaar voor niet-dimbare ledlampen zonder storend zoemgeluid. Door de geringe inbouwdiepte van 18mm is de xComfort dimactor eenvoudig achter bestaande wandcontactdozen en/of wandschakelaars te monteren. Hierdoor is er geen hak- en breekwerk nodig en maakt dit het systeem uitermate geschikt voor nieuwbouw, verbouw en renovatie.

Flexibel wandschakelaars plaatsen

Met de batterijgevoede wandschakelaars is er bovendien geen bedrading meer nodig en zijn de wandschakelaars op elke gewenste plek te plaatsen. Daarnaast is de Smart Dimmer beschermd tegen kortsluiting, overbelasting en te hoge temperaturen. Door de lokale ingang op de dimmer is deze geschikt voor alle conventionele pulsdrukkers, waardoor deze toepasbaar is met alle bekende schakelaarfabrikaten.

Bediening via tablet of smartphone

Als de nieuwe Smart Dimmer deel uitmaakt van een xComfort-installatie met Smart Home Controller, dan is uiteraard ook deze dimmer eenvoudig te bedienen met een tablet of smartphone. Thuis, of op afstand via het internet.

Dankzij deze smart dimmer behoren  problemen met dimmers nu tot het verleden. Het is voor  installateurs en huiseigenaren veel eenvoudiger geworden om de gewenste verlichting en de juiste functionaliteit te kiezen.

Meer info over de Eaton Smart Dimmer en het xComfort-domoticasysteem is te vinden op:
www.eaton.nl/xcomfort
en de consumentenwebsite www.xcomfort.nl

naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl