Voorbeeld 4

Een koopwoning met een BVO (bruto vloeroppervlakte)  van 150m² moet voldoen aan de BENG norm.

Op comfort gebied zal er een warmtepomp met 80 Liter warmtapwaterboiler worden geplaatst. De WTW unit verzorgt de ventilatie in de woning. Op dak liggen 30 zonnepanelen van 170 Watt Piek. Transport van data privacy afgeschermd middels een vaste internet verbinding. De koper heeft een eigen Smartdevice om het energieverbruik te kunnen aflezen en gewaarschuwd te worden bij overschrijding. Er is geen beheerder, maar om prestaties achteraf te kunnen aantonen dienen de meetwaarden minimaal 2 jaar te worden opgeslagen. Omdat het een particuliere sector betreft, heeft de opdrachtgever besloten om alleen de slimme meter, gebouwgebonden installatie en huishoudelijk elektraverbruik te meten.

Infrastructuur

Om het monitoren van energiestromen zo centraal mogelijk te beheren, dienen er aansluitpunten nabij de gebouwgebonden installatieonderdelen te worden aangebracht. Voor de bovengenoemde omschrijving zou dit betekenen:

  • aansluitpunt WTW t.b.v. rechtstreeks meting energieverbruik.

Installatiekosten

Totale richtprijs inclusief componenten, infrastructuur en montage op basis van een O-Nom Box bedraagt € 1.945,-  excl. BTW per woning.

Beheerderskosten

Niet van toepassing

Aanvullende kosten

Er zijn geen licentie- of service kosten gemoeid met de O-Nom Box.

<<

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl