Volledig aanrakingsveilig en flexibel railsysteem: SMISSLINE TP

januari 16, 2019

Wie kiest voor aanrakingsveiligheid en installatiesnelheid, kan niet om het SMISSLINE TP railsysteem van ABB heen. Hiermee kunnen componenten onder spanning worden verwijderd of aangebracht. 

SMISSLINE TP is ’s werelds eerste plug-in railsysteem dat de planning, installatie en het onderhoud van elektrische systemen sterk vereenvoudigt. Het aanrakingsveilige, steekbare SMISSLINE TP railsysteem garandeert dat apparatuur en componenten onder spanning kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd. Extra persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voor deze hot swapping en hot plugging mogelijkheid van beveiligingscomponenten niet meer nodig. Zo kunnen aanpassingen op de installatie probleemloos op locatie worden doorgevoerd. Ook bij het uitvoeren van onderhoud of service aan de installatie bieden deze systeemeigenschappen uitkomst. Deze vrijheid en flexibiliteit zorgen bovendien voor verlaging van de totale kosten gedurende de levensduur van de elektrische installatie.

Ideaal voor kritische omgevingen

Het SMISSLINE TP-railsysteem biedt tal van voordelen voor adviseurs, ontwerpers, paneelbouwers en gebouweigenaren. Dat is met name het geval voor gebouwen en omgevingen waarin veiligheid, beschikbaarheid en uitbreidings- en vervangingsmogelijkheden van het elektrische systeem belangrijk zijn. De 250A-uitvoering biedt speciale voordelen voor PDU voedingspanelen in datacentra. Dat geldt ook voor andere, kritische omgevingen waar extra vermogen vereist is en downtime geen optie is. Hierbij kan worden gedacht aan openbare gebouwen, ziekenhuizen en industriële bedrijven, datacenters, veiligheids- en beveiligingssystemen, zoals computer- en UPS-systemen, vervoersomgevingen, zoals luchthavens en telecommunicatietoepassingen.

Eenvoudig upgraden

Met het steekbare, ruimtebesparende SMISSLINE TP-systeem en de nieuwe Power Bar uitvoering wordt het op locatie upgraden van de installatie schakelkast zeer eenvoudig. In een sector die gedomineerd wordt door een tekort aan vakmensen, is die eenvoud een overtuigend voordeel. De inkomende voeding is al in het railsysteem geïntegreerd wat een kostenbesparing op montage- en bedradingswerkzaamheden met zich meebrengt. Door deze reductie op het aantal kabelaansluitingen ziet de schakelkast er bovendien een stuk overzichtelijker uit.

Snel installeren

Door de snelle montage en het vereenvoudigde ontwerp verloopt het installeren uitzonderlijk snel. Omdat componenten eenvoudig worden “ingeklikt”, zijn deze zeer snel te vervangen en kunnen uitbreidingen of wijzigingen gemakkelijk worden gerealiseerd. Eén simpele beweging is voldoende om een beveligingscomponent in te steken en aan te sluiten.

Het SMISSLINE TP-systeem heeft een nominale stroomsterkte van 250A; met upgrade zijn zelfs vermogens tot 400A mogelijk. Het railsysteem van ABB is goedgekeurd door alle belangrijke certificeringsinstanties.

Direct naar webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl