Voedselveilige beschermslangen en slangwartel van FLEXA

april 22, 2020

In de voedingsmiddelenindustrie (food industrie) worden hoge eisen aan hygiëne gesteld. Bacterievorming, en besmetting moeten altijd voorkomen worden. In situaties waar producten in direct contact kunnen komen met de voedselproducten, worden uitsluitend producten met een glad oppervlakte toegepast zodat bacteriën zich niet kunnen ophopen. De nieuwe serie kabelbeschermslangen en slangwartel van FLEXA zijn speciaal ontworpen voor deze sector.

Voedselveiligheid

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor voedselveiligheid, bij producenten maar ook bij engineers en machinebouwers die machines ontwikkelen voor de food industrie.

Bacterievorming, besmetting of zelfs een voedselvergiftiging moeten altijd voorkomen worden. Hoekjes, gaten en andere holle ruimtes geven een verhoogd risico op bacterievorming. In situaties waar producten in direct contact kunnen komen met de voedselproducten, worden uitsluitend producten met een glad oppervlakte toegepast zodat bacteriën zich niet kunnen ophopen.

Bescherming tegen vuil, vocht, chemicaliën of hitte

Beschermslangen worden gebruikt om kabels en leidingen te beschermen tegen de schurende werking van machines tijdens het productieproces. Ze zijn flexibel, trekvast en kunnen, afhankelijk van de toepassing, kabels of leidingen beschermen tegen vuil, vocht, chemicaliën of hitte.

Nieuwe serie food beschermslangen

FLEXA, fabrikant van kabelbeschermslangen en -wartels, introduceert nu een serie beschermslangen en een slangwartel die speciaal ontworpen zijn voor machines binnen de food industrie:

  • Airflex-GRS-food, volledig kunststof beschermslang. Glad van binnen (dit zorgt voor het eenvoudig doorvoeren van kabels) en glad van buiten.
  • LIQUID-TIGHT-FOOD, metalen beschermslang die ook nog eens extreem vloeistofdicht is.
  • US-Food metalen slangwartel om beide kabelbeschermslangen te monteren. Deze kabelwartel zorgt voor een optimale bescherming tegen het binnendringen van vocht of vaste bestanddelen.

Compleet systeem

Samen vormen de AIRflex-GRS-FOOD kunststof beschermslang, de LIQUID-TIGHT-FOOD metalen beschermslang en de US-Food slangwartel een compleet pakket producten dat een uitstekende oplossing is voor de food & beverage. Door de hoge dichtheid tot IP 68 is dit assortiment geschikt voor veel toepassingen:

  • melkverwerking en zuiveltechnologie
  • vlees- en visverwerking
  • bakkerij- en zoetwarenverwerking
  • vulinstallaties voor dranken en verpakkingsmachines, etc.

Normen en richtlijnen

Alle beschermslangen voldoen aan de volgende normen en standaarden: NSF / ANSI 51, FDA, Ecolab-test.

Lees meer over deze voedselveilige beschermslangen op de Hemmink website.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl