Verleng de levensduur van componenten door een goede klimaatregeling

januari 15, 2019

Een effectieve klimaatregeling van uw behuizing vermindert het risico op beschadiging van componenten en minimaliseert uitval van machines. Het diagnosticeren en stabiliseren van de juiste temperatuur en luchtvochtigheid is dan ook van vitaal belang voor het beschermen van de levensduur van uw elektronische componenten en het garanderen van de continuïteit van uw kritische processen.

Voorkom schade door vocht en temperatuurschommelingen

Wanneer in de winter de temperatuur daalt en de luchtvochtigheid toeneemt, ontstaat er condens dat zich verzamelt op uw bedienings- en, besturingspanelen en op uw elektrische componenten. Wanneer in de zomer de temperatuur stijgt, zijn uw behuizingen en elektrische componenten juist weer extra gevoelig voor warmte.

Aanhoudende condensatie in een elektrische behuizing kan roest en corrosie veroorzaken en verhoogt het risico op kortsluiting. De langdurige blootstelling aan hitte van een elektrische behuizing en elektronische componenten kan leiden tot oververhitting, een lagere energie-efficiëntie en een vermindering van de levensduur. Besturingspanelen, PLC’s, frequentieregelaars, schakelaars, accu’s/batterijen en relais zijn allemaal bijzonder gevoelig. Storingen door hiervoor beschreven oorzaken vormen dan ook een grote bedreiging voor continu kritische toepassingen en kunnen leiden tot kostbare reparaties, ongeplande onderbrekingen door uitval van machines of zelfs risico op verlies van apparatuur.

Klimaatregeling voor alle type behuizingen

Met de ClimaSys-oplossingen voor klimaatregeling bent u in staat om de temperatuur en vochtigheid in uw behuizingen te bewaken, te regelen en in evenwicht te houden. De volledig geïntegreerde ClimaSys productreeks combineert intelligente diagnostische tools en dataloggers met een uitgebreid assortiment duurzame oplossingen voor de klimaatregeling van uw behuizingen.

De ClimaSys Datalogger meet nauwkeurig de werkelijke omgevingscondities, temperatuurontwikkeling, vochtigheids- en dauwpuntniveaus binnen en buiten uw behuizingen. De bijbehorende software analyseert vervolgens deze gegevens en stelt de meest efficiënte oplossingen voor klimaatregeling voor.

Wanneer de ClimaSys-diagnostische tools de optimale thermische oplossing hebben bepaald, biedt Schneider Electric een uitgebreid assortiment aan duurzame oplossingen voor de totale klimaatregeling, zoals ventilatie, verwarming en koeling. Zo blijft uw behuizing goed geventileerd en op de juiste temperatuur en voorkomt u eventuele schade aan uw apparatuur.

De ClimaSys klimaatregelsystemen kunnen worden afgestemd op elk type behuizing. Zonder de juiste klimaatregeling kunnen temperatuurschommelingen en vocht uw behuizingen en apparatuur beschadigen. Met de volledig geïntegreerde ClimaSys-oplossingen van Schneider Electric bent u beschermd. Ontdek hoe Schneider Electric u hiermee kan helpen en vraag een gratis sample, training of persoonlijk advies aan.

Meer informatie:
http://www.schneider-electric.nl/climasys

Naar de webshop

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl