Verbind uw meest onbereikbare installaties met de cloud

september 4, 2018

Telemecanique Sensors introduceert de XIOT cloud connected sensor: een draadloze industriële IoT oplossing voor het verbinden van externe sensoren of schakelaars met de cloud. De XIOT sensor maakt de status van deze schakelaars via het internet beschikbaar op een pc of mobiel apparaat.

Of het nu gaat om het bewaken van de waterdruk van een sproei installatie, het doorgeven van de aan/ uit status van externe installaties of het bewaken van open/ dicht posities van beveiligde deuren, alle gegevens worden verstuurd door de XIOT sensor. Door mensen, data en intelligente machines met elkaar te verbinden ontstaan er nieuwe toepassingen en kansen; optimalisatie van productieprocessen en het faciliteren van voorspellend en preventief onderhoud.

Ontvang real-time event informatie en alarmmeldingen

De XIOT sensor levert nauwkeurige en betrouwbare gegevens over uw installaties. De XIOT sensor stuurt een bericht via het IoT netwerk wanneer de contacten van een sensor van status veranderen. Deze statuswijziging wordt vervolgens via beveiligde servers als melding of waarschuwing op een pc, tablet of smartphone bij een of meerdere ontvangers afgeleverd. Het XIOT aanbod van Telemecanique Sensors is gebaseerd op LPWAN-technologie (Low Power Wide Area Network) van Sigfox. Via dit netwerk kunnen op grote schaal machines, apparaten en sensoren met een zeer laag energieverbruik veilig en tegen lage kosten met het internet worden verbonden. Het Sigfox netwerk maakt gebruik van antennes met een bereik van ongeveer 50 km en is inmiddels beschikbaar in 32 landen. Nieuwe Sigfox-netwerken worden wereldwijd in hoog tempo uitgerold. Een groot deel van Europa en daarbuiten is al voorzien van dekking en miljoenen apparaten en sensoren zijn inmiddels op het netwerk aangesloten.

Uw gegevens beschikbaar op al uw mobiele apparaten

Via de webbrowser op uw pc of via de XIOT app op uw mobiele apparaten heeft u eenvoudig toegang tot al uw aangesloten sensoren. Een breed aanbod aan diensten is beschikbaar via de app. Dit varieert van het inzien van de huidige status, signaalsterkte en eventgeschiedenis, de configuratie van alarmmeldingen en het instellen van gebruikers, tot geolokalisatie en batterijbewaking.

Robuuste standalone zender

De XIOT sensor is vanwege zijn robuuste eigenschappen bij uitstek geschikt voor buitengebieden waar geen elektriciteit aanwezig is.

  • Ingebouwde lithiumbatterij (batterijduur 10 jaar bij 2 berichten per dag)
  • IP 66 beschermingsgraad
  • -25 °C tot +70 °C omgevingstemperatuur
  • Schroefmontage

Veelzijdigheid aan toepassingen

De XIOT sensor kan worden toegepast op alle apparaten of componenten die voorzien zijn van een spanningsloos contact (potentiaal vrij contact) of een relais kunnen aansturen voorzien van een potentiaal vrij contact. Denk hierbij aan o.a. eindschakelaars, drukschakelaars, (thermisch) relais, PLC en zelfs drukknoppen.

 

Segment Mogelijke toepassingen:
Algemeen open/ dicht posities van beveiligde deuren, luiken, hekken en kleppen

stroombewaking van kritische installaties

Industrie/ OEM aan/ uit status, alarm status of niveau status (olie, lucht, temperatuur)
Infrastructuur open/ dicht posities van poorten, sluizen, slagbomen, wissels en bruggen
Water pijlniveau van rivieren, meren en opslagtanks, detectie overdruk en/ of klepposities
HVAC aan/ uit of in storing status van koelingen of koelcontainers, temperatuurbewaking
Mobiele installaties open/ dicht posities van bouwcontainers, aggregaten of stroomverdelers

aan/ uit status van externe installaties zoals mobiele kranen

Agrarisch drukniveau of aan/ uit status van sproei installaties

niveaumeting van opslagtanks en silo’s

 

XIOT cloud connected sensor XIOT11SE5MRCL
Standalone zender

5 jr abonnement op Sigfox LPWAN-netwerk

Web portal

Smartphone app (Android en iOS)

 

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl