“Veiligheid houdt niet op bij de nooduitgang``

september 24, 2019

In het geval van brand, stroomuitval of andere calamiteiten is efficiënt werkende vluchtrouteverlichting en -aanduiding onmisbaar. Want of het nu een kantoorgebouw, een industriële omgeving, appartementencomplex, hotel of zorginstelling betreft; er kan een moment komen dat werknemers, gasten of andere aanwezigen in het donker komen te staan. En veilige vluchtroutes zijn dan van levensbelang.

De aanwezigheid van noodverlichting is echter niet alleen binnen de muren van het pand essentieel, maar ook buiten het gebouw. Dit om een abrupte overgang van (nood) verlichting naar totale duisternis te voorkomen, met veelal desoriëntatie tot gevolg. ABB beseft dat en introduceert de betrouwbare VanLien Lutia-vluchtrouteverlichting voor buiten.

Bestand tegen extreme omstandigheden

Met de veelzijdige Lutia-serie kunnen evacués ook na de laatste vluchtdeur een veilige uitweg vinden. Met zijn robuuste design en het speciale IP65-compartiment, kan hij alle weersomstandigheden aan. Het tweelaagse ontwerp zorgt voor thermische isolatie en maakt de armaturen geschikt voor extreme omgevingstemperaturen. En met een slagvastheid en beschermingsklasse van IK10, is Lutia ook nog eens bestand tegen vandalisme.

Makkelijk te installeren

Lutia garandeert overigens niet alleen optimale betrouwbaarheid, maar biedt ook volop installatiegemak. Zo is hij met slechts één armatuur geschikt voor zowel wand- als plafondmontage. Zijn er meerdere kabelingangen beschikbaar en minimaliseert het first-fix en loop-in/loop-out-systeem de installatietijd. Door de geïntegreerde lichtsensor te activeren, biedt Lutia bovendien automatische nachtwaakverlichting voor nog meer veiligheid.

Vrijblijvende demonstratie

Zelf ontdekken hoe makkelijk en veilig Lutia-noodverlichting werkt? Vraag dan een vrijblijvende demonstratie aan. De eerste 100 geïnteresseerden die een afspraak maken, krijgen een toepasselijk cadeau.

Kijk voor meer informatie op: www.vanlien.nl

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl