Veilig verbinden en aftakken met de Abox SL

september 23, 2019

Voor iedere toepassing de passende kabeldoos

Aftakken en verbinden horen bij het dagelijks werk van de installateur. Spelsberg heeft een breed assortiment van kabeldozen in verschillende maatvoeringen voor veilige en snelle installaties. De producten zijn slagvast en flexibel inzetbaar voor elke toepassing.

Veiligheid en installatiegemak met de Abox SL

Om in te gaan op de behoeftes van onze klanten heeft Spelsberg de Abox SL ontwikkeld, de kabeldoos met een verbeterde, schroefloze klemtechniek. De voordelen: de bovenliggende klemmendrager zorgt voor een overzichtelijke bedrading en kan maximaal 10 klemmen bevatten, verdeeld over twee rijen. Er zijn verschillende aderdiameters in een kabeldoos te combineren: flexibele aders van 0,14 tot en met 4 mm² en massieve en soepele aders van 0,2 tot en met 4 mm². De transparante klemmen van Wago worden meegeleverd en zorgen voor een visuele controle. Daarnaast zijn de kabeldozen ook bestendig tegen vibraties en trillingen.

Uitgebreid toebehoren voor flexibele toepassingen

Met het toebehoren voor de Abox kabeldoos is er voor elk vraagstuk een juiste oplossing. Kies voor 5-polige schroefklemmen of gebruik de metrische knockouts om kabelwartels, membraan-, kabel- of buisinvoeringen te monteren. Goed om te weten: Een buisinvoering maakt het bijzonder gemakkelijk om een (gladde) buis aan de kabeldoos aan te sluiten. DIN-rails, verzegelsets en montageplaten behoren ook tot ons assortiment van toebehoren voor de Abox serie.

Abox varianten voor speciale vereisten

Daarnaast is de Abox ook in verschillende kleurvarianten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een rode deksel voor toepassingen in noodverlichtingsinstallaties. Als u een weer- en waterbestendige oplossing nodig hebt, kunt u kiezen voor een Abox GT met giethars. Deze variant is toepasbaar in o.a. wasstraten, tunnels en havens.

Heeft u oplossingen voor gebruik in industriële omgevingen nodig? Wilt u de kabeldozen in vochtige ruimtes, beschutte omgevingen buiten of in brandgevaarlijke bedrijfsgebouwen installeren? Kies dan voor Abox-i kabeldozen van industrie kwaliteit. Zij zijn slagvast, UV- en weerbestendig en kunnen temperaturen van -35°C tot 80°C weerstaan.

Meer informatie

In enkele stappen verbinden en aftakken met de Abox SL – bekijk de film:

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl