Veilig gescheiden van het veld naar het netwerk

april 19, 2021

De scheidingsversterkers Mini Analog Pro met bus- en netwerkaansluiting van Phoenix Contact combineren de voordelen van een veilige galvanische scheiding met die van de digitale communicatie. Op een bouwbreedte van minder dan 50 mm worden maximaal acht veldsignalen storingvrij aan industriële netwerken overgedragen. Signaal-specifieke ingangskaarten vervallen.

De zeer compacte modulen bieden alle klassieke functies van de signaaloverdracht bij een bouwbreedte van slechts 6,2 mm: analoge, temperatuur-, frequentie- of schakelsignalen worden betrouwbaar verwerkt en in uitgangssignalen omgezet. De nieuwe opsteekbare gateways digitaliseren deze uitgangsgegevens en sturen ze via een serieel communicatieprotocol, zoals Modbus of PROFIBUS, rechtstreeks vanuit het interfaceniveau naar het besturingssysteem of de PLC.

Naast de snelle, foutloze bundeling van signalen in één netwerkkabel biedt dit een veilige galvanische scheiding tot in de CPU. Ook tussen de afzonderlijke kanalen. Er kunnen maximaal acht scheidingsversterkers met stroom- of digitale uitgang willekeurig worden gecombineerd. Dit maakt een tot nu toe ongekende modulariteit en ruimtebesparing mogelijk.

Lees hier meer informatie

Bestel hier

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl