Veelzijdige alles kunners, CT-C serie tijdrelais: volledige controle over industriële applicaties

maart 16, 2020

Tijdrelais worden in tal van industriële omgevingen alsook in de bouw, glastuinbouw en productieomgevingen ingezet om met een vooraf ingestelde in- of uitschakelvertragingstijd relaiscontacten te openen of sluiten. Zo kan bijvoorbeeld de wekelijkse spoelbeurt worden gestart om vervuiling van leidingen te voorkomen. Daarnaast is de serie een graag geziene gast in productiehallen, magazijnruimten of tuinbouwkassen, bijvoorbeeld voor het vertraagd schakelen van verschillende verlichtingsrijen.

De 17,5 mm smalle CT-C tijdrelais besparen ruimte in de schakelkast. De relais zijn leverbaar in 11 verschillende uitvoeringen met een tijdbereik van 0,05 seconde tot 100 uren. Dankzij het brede spanningsbereik kunnen de tijdrelais worden ingezet voor een groot aantal uiteenlopende toepassingen.

Betaalbare meerwaarde

ABB CT-C serie tijdsrelais leent zich bij uitstek voor dergelijke toepassingen. De serie staat garant voor betaalbare meerwaarde en hoogwaardige prestaties. De serie kan niet alleen worden ingezet als tijdrelais voor basistoepassingen maar biedt ook uitgebreide functionaliteit als dat nodig is.

Multifunctioneel tijdrelais

Door meerdere functies in een module te combineren, brengt de CT-C serie een vermindering van de voorraad binnen handbereik. Vergeleken met de uitlopende CT-E serie kan zo tot wel 75% minder voorraad worden aangehouden. Alle CT-C modulen zijn uitgevoerd met breed spanningsbereik en een tijdbereik dat varieert van 0,05 seconden tot 100 uur. Ook hierdoor kan met een geringer aantal varianten worden volstaan. Het tijdbereik en de tijdschakelfunctie kunnen eenvoudig aan de voorzijde van de relais worden ingesteld. Hier wordt ook de bedrijfsstatus overzichtelijk gepresenteerd met LED’s. Dat vereenvoudigt en versnelt niet alleen de ingebruikname maar ook eventuele troubleshooting.

Ruimtebesparend

Met een breedte van slechts 17,5 mm is de CT-C serie zo’n 22% smaller dan de meeste industriële tijdrelaisbehuizingen. Toch is de aansluitruimte voor bekabeling (2 x 1,5 mm2) royaal voor optimaal installatiegemak. De geringere footprint zorgt voor wezenlijke besparingen in de schakelkast. Voor nog meer flexibiliteit omvat de serie uitvoeringen met 1- en 2 C/O-uitgangen in een compacte behuizing.

Eenvoudig configureren

Om de configuratie van de tijdrelais zoveel mogelijk te vereenvoudigen en te versnellen, kan gebruik worden gemaakt van e-Configure, ABB’s selectie-, configuratietool. Zo heeft u direct ook zicht op voorraadinformatie en worden eventuele fouten tijdens het bestelproces voorkomen.

Hier bestellen

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl