UMC motorcontroller-serie van ABB houdt uw processen draaiend

Maximale beschikbaarheid en minimale downtime

november 23, 2018

Ongeplande of plotselinge motorstops kunnen leiden tot procesverstoringen en zijn daarmee zeer kostbaar. Dat is te voorkomen met ABB’s serie universele motorcontrollers UMC. Een besturing die tal van hoogwaardige functies en eigenschappen combineert met gebruiksgemak.

Processen draaiend houden – dat komt bij ABB’s UMC-serie op de eerste plaats. Het is kenmerkend voor de manier waarop ABB producten en methoden ontwikkelt om installaties te vereenvoudigen, processen te verbeteren en veiliger te maken en stilstand en downtime tot een minimum te beperken. De UMC100.3 motorbesturing is daar een goed voorbeeld van.

Maximale beschikbaarheid en minimale downtime

Bij de ontwikkeling van deze motorbesturing vormden maximale beschikbaarheid en minimale downtime de uitgangspunten. Het resultaat is een universele motor controller die modulair en uitbreidbaar is. Het systeem wordt ingezet voor motorbeveiliging en zorgt daarmee voor minder stilstand en downtime. De UMC100.3 verzamelt voortdurend bedrijfs-, onderhouds- en diagnostische informatie van de motor en verzendt deze naar het besturingssysteem. Mogelijke motorproblemen worden vroegtijdig herkend en snel gediagnosticeerd. De motor is zo altijd beveiligd en een continu-bedrijf gegarandeerd; zelfs wanneer het besturingssysteem of de veldbus het laten afweten. Typerende procesomgevingen waar die voordelen maximaal tot hun recht komen, zijn de olie- en gas-, papier-, metaal-, chemische, energie-, voedingsmiddelen- en (afval)waterindustrie.

Dankzij het nauwkeurige elektronische meetsysteem kunnen klanten de aangesloten motoren optimaal benutten. Het tripgedrag van de besturing is uiterst betrouwbaar en langdurig stabiel terwijl een hoogwaardig diagnosesysteem ondersteuning biedt bij het lokaliseren en herstellen van fouten.

Universeel en modulair

De UMC heeft een universeel en modulair ontwerp dat veel voordelen biedt. Het slimme ontwerp zorgt voor minder bekabeling – alle noodzakelijke beveiligings-, monitoring- en besturingsfuncties zijn in één module ondergebracht. Eén versie leent zich voor alle spanningsbereiken, communicatie en veldbussen. Dat vereenvoudigt de planning én zorgt voor minder voorraad en meer overzicht bij het onderhoud.

De UMC is eenvoudig uit te breiden met verschillende modules voor meer I/O’s, analoge en temperatuurmetingen en meting van de motorfasespanningen. De besturingsfuncties zijn eenvoudig te configureren via parameters terwijl toepassing-specifieke functies programmeerbaar zijn.

Open communicatie

De UMC100.3 is uitgevoerd met interface voor montage van communicatie-adapters zodat via een grote variëteit aan veldbussen kan worden gecommuniceerd: van Profibus DP en DeviceNet tot Modbus RTU en Modbus TCP of Profinet voor communicatie via Ethernet-netwerken. De controller kan ook als stand-alone uitvoering worden ingezet, bijvoorbeeld in eenvoudige pompstations.

 

 

Naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl