True Presence® To Be, or Not to Be

januari 8, 2020

Naarmate de energiekosten meer en meer stijgen, is de wens om de verlichting te beheren een steeds belangrijker onderwerp van de energiekosten geworden.

In de regel is een sensor voldoende om de verlichting in een ruimte alleen te gebruiken bij aanwezigheid. Echter door het toepassen van onjuiste sensoren met te weinig reikwijdte of onvoldoende meetzones wordt er in de regel gesjoemeld met de nalooptijd. De opdrachtgever klaagt dat de verlichting uitgaat en er gezwaaid dient te worden. Dit kan vaak eenvoudig opgelost worden door het instellen van een langere nalooptijd van een kwartier tot soms wel een half uur. Hier wordt echter de plank volledig mis geslagen. Er is pauze of men gaat naar huis en de verlichting blijft nu onnodig lang branden. Met de invoering van de Steinel True Presence© is dit verleden tijd. Deze unieke gepatenteerde revolutie in de aanwezigheidsmelders is uniek door zijn registratie van menselijk ademhalen in een ruimte. In de stand-by modus zal de sensor de ruimte bewaken en bij betreding zal de sensor actief worden en een minuscule detectie doen van 2 mm beweging van de schouder en borstkast in een algoritme wat overeenkomt met het menselijk ademhalen. Dit geeft de sensor de mogelijkheid om een unieke nalooptijd te hanteren van maar 30 seconden. U bent er niet meer, er wordt geen menselijke aanwezigheid meer gedetecteerd dus het licht kan uit.

Hij herkent op een oppervlak van 64 m² op betrouwbare wijze de aan- en afwezigheid van personen, de ‘True Presence®’. Zijn totale aanwezigheidsbereik kon dankzij een tot nu toe ongeëvenaarde 177 m² in vergelijking met traditionele aanwezigheidsmelders zelfs verdrievoudigd worden. De True Presence® is er in COM1, COM2, Dali en KNX.

True Presence® multisensor KNX. Heeft naast de unieke aanwezigheidsdetectie ook nog zeven zintuigen voor intelligente gebouwen. De meest nauwkeurige aanwezigheidsmelder aller tijden is uitgegroeid tot ultiem zintuiglijk orgaan. Naast echte aanwezigheidsregistratie van mensen worden ook omgevingslichtsterkte, kamertemperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, vluchtige organische stoffen (VOC) en CO₂ gemeten. Informatie die structureel helpt bij de digitalisering van gebouwenautomatisering.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl