TRILUX doopt kantoor om tot Light Campus Amersfoort

november 14, 2019

Begin dit jaar is het nieuwe kantoor van TRILUX in Amersfoort geopend. De reacties waren ontzettend positief. Veel aanwezigen kwamen terug, omdat de omgeving inspireert en een duidelijke visie op de toekomst van verlichting geeft. We willen hier graag op inspelen door het ‘kantoor’ officieel om te dopen tot Light Campus Amersfoort. Een plek waar inspiratie centraal staat.

Willem Dammers, managing director TRILUX Benelux, vertelt vol trots: “Zodra je het gebouw binnenstapt voel je de ongedwongen sfeer die er heerst, waardoor de Light Campus uitermate geschikt is om te brainstormen en inspiratie op te doen. We hebben veel nieuwe snufjes te laten zien op het gebied van interieurarchitectuur, design, licht en lichtsturing.”

HCL Ceiling
“Dit pronkstuk in de Light Campus Amersfoort laat je tot in je diepste vezels beseffen hoe groot de invloed van licht is op je lichaam”, gaat Dammers verder. Onder ons HCL-plafond voel je pas écht wat lichtsterkte en –kleur met je lichaam doet. Het lichtobject is door onze lightingdesigners in huis geëngineerd. Het lichtobject bestaat uit Active LED-lichtlijnen die zijn gemonteerde tegen het bouwkundig plafond. Het lichtobject is doormiddel van een spanplafond afgesloten en wordt aangestuurd door LiveLink.”

Werkplek van de toekomst
“Samen met Ahrend, TNO en TU Delft hebben wij ruim drie jaar onderzoek gedaan naar de werkplek van de toekomst”, vervolgt Dammers. “Samen hebben wij bekeken of flexibel instelbare werkplekken kunnen bijdragen aan een verlaging van de energiebehoefte en verhoging van het werknemerscomfort. Werknemers krijgen daarbij individuele controle over de temperatuur, koeling en op hun werkplek. Kantoren van ING en Sodexo fungeerden als ‘living lab’. Met behulp van de opgedane ervaringen , is het concept verfijnd tot een marktrijp product welke in de Light Campus is te bewonderen.”

Intelligente sensoren en monitoring
Ook op het gebied van gebouwintelligentie maakt de Light Campus een goede sier. Dammers: “Er hangen verspreid door het pand diverse sensoren welke data over lichtsterkte, luchtkwaliteit en aanwezigheid verzamelen. Daarnaast zijn alle armaturen middels DALI verbonden in ons LiveLink lichtmanagementsysteem. Intelligente drivers verzamelen allerhande armatuurdata zoals branduren, dimniveau en foutmeldingen. Alle verzamelde data wordt overzichtelijk gepresenteerd in een building dashboard.”

Indoor.Outdoor.Light
“Wij hebben een breed portfolio aan functionele en decoratieve buitenverlichting, terwijl niet iedereen daarvan op de hoogte is”, zegt Dammers. “We verrassen de bezoekers van onze Light Campus dan ook graag met ons ruime aanbod aan buitenverlichtingsarmaturen. Van functioneel tot decoratief. Of een combinatie van beiden. Je kunt het hier allemaal bekijken, vastpakken en ervaren.”

Dammers sluit af: “Kortom een plek om écht een keer te bezoeken voor een ieder die professioneel met verlichting bezig is Uiteraard is een bezoek aan de TRILUX Light Campus Amersfoort ook te combineren met een training van de TRILUX Akademie, een brainstorm of een projectbespreking met één van onze lightingdesigners en adviseurs. De koffie staat altijd klaar, en zelfs een lunch in ons werkcafé of een borrel aan onze eigen bar behoort tot de mogelijkheden. Wees welkom in de Light Campus Amersfoort!“

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl