Tmax XT: grensverleggende vermogensschakelaars

Break new ground

juli 2, 2019

Veiligheid en efficiency in een (kritische) werkomgeving is onlosmakelijk verbonden met een goed functionerende en betrouwbare elektrische installatie. Vermogensschakelaars zijn daarbij onmisbare beveiligingen. In een wereld die steeds digitaler wordt, gelden hoge eisen aan de connectiviteit van de schakelaars. ABB brengt met de Tmax XT een vermogensschakelaar die zich ook op dat terrein onderscheidt.

De nieuwe Tmax XT van ABB is in minder dan 10 minuten tijd verbonden met de cloud en biedt daarmee meer dan standalone beveiliging. De geïntegreerde connectiviteitsfunctie koppelt smartphones, tablets en PC’s real-time aan tools voor gegevensanalyse op het ABB AbilityTM EDCS cloud-platform. Dat zorgt voor een schat aan informatie waarmee probleemdiagnose en onderhoud opeens veel eenvoudiger worden. Op ieder moment en vanaf elke locatie. Geavanceerde tripunits en tien verschillende communicatieprotocollen garanderen een optimale connectiviteit en een probleemloze inbedrijfsstelling.

Gebruiksgemak

Dat een hoogwaardige en geavanceerde vermogensschakelaar ook kan opvallen door gebruiksgemak, bewijst ABB met de Tmax XT. Het ontwerp en de uitvoering van de schakelaar zijn het toonbeeld van uniformiteit waardoor de vermogensschakelaar niet alleen snel maar ook comfortabel is te installeren. De logica, functies en intuïtieve interface van de Tmax XT vermogensschakelaar en die van de Emax2 vermogensautomaten zijn uniform. Dat zorgt in de praktijk voor minder onderdelen en aanzienlijke tijdsbesparingen. Ook worden er meer mogelijkheden voor het gebruiksvriendelijk installeren en instellen geboden. Gecombineerd met de Bluetooth-functionaliteit en Ekip connect software voor mobiele apparatuur is de benodigde installatie- en insteltijd met 30 procent verminderd. Die besparingen worden gecombineerd met de online configurator, e-configure, die de keuze van de juiste automaat en bijbehorende accessoires  vereenvoudigt. Daarmee is de Tmax XT zelfs op de meest kritische projecten afgestemd.

Onbegrensde prestaties

Hoge eisen, complexe installaties – met de Tmax XT kan hierop worden ingespeeld. De nieuwe vermogensschakelaar van ABB zorgt voor maximale beveiliging dankzij de (zeer) hoge  kortsluitwaarden voor zware toepassingen – van 160 A tot max. 1600 A. Dat wordt gecombineerd met de meest nauwkeurige elektronische trip units, zelfs in de kleinste framemaat. De Tmax XT kan via ABB Marketplace ook nog eens worden geüpgraded met 50 extra functies – zo groeit de vermogensschakelaar altijd met de omgeving mee. En met de ingebouwde intelligente Ekip power controller kan het energieverbruik tot maximaal 20 procent worden verminderd.

Bewezen betrouwbaar en veilig

Betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid zijn in de industrie van onschatbare waarde. ABB bracht meer dan een eeuw aan research en ervaring samen in deze eersteklas vermogensschakelaar. Van ontwerp tot productie werd aan de kleinste details aandacht besteed. En om niets aan het toeval over te laten, doorliep de Tmax XT ook nog eens met succes een testprogramma van meer dan 100.000 testuren per jaar en werden maar liefst 30 certificeringen afgegeven voor de vermogensschakelaar. Niet voor niets geldt de Tmax XT als dé nieuwe standaard voor kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

Meer weten over de mogelijkheden van Tmax XT voor uw omgeving? Uw ABB contactpersoon informeert u graag.

Meer info

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl