Tesys D Green – de duurzame AC/ DC contactor

juni 21, 2018

Schneider Electric heeft als wereldleider op het gebied van energiedistributie en industriële automatisering al jaren oog voor de gevolgen van het toenemend gebruik van elektrische energie en de noodzaak tot verlaging van de CO2-uitstoot. Reducering van het energieverbruik, het creëren van energiezuinige producten en het bieden van energiebesparende oplossingen en diensten is de kern van de milieupolitiek van Schneider Electric die veelal verder gaat dan de standaard milieueisen en regelgeving. Onderdeel van de uitgebreide reeks duurzame “Green Premium” producten en diensten voor industriële machines zijn de nieuwe en energiezuinige TeSys D Green contactoren.

Deze nieuwe innovatieve contactoren gebruiken tot 80% minder energie dan gangbare contactoren in de markt. Ze zijn daarmee een logische stap richting het beschermen van onze planeet, een eenvoudige manier om uw energierekening te verlagen en een concrete invulling van de verbetering van de duurzaamheid van uw productie. De TeSys D Green contactoren bieden daarnaast veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van e¬fficiëntie, ontwerp en de beschikbaarheid van uw machines en daarmee uw productieproces. Zo zijn de nieuwe TeSys D Green contactoren voorzien van een innovatieve elektronische spoel waardoor niet alleen 80% minder energie verbruikt wordt, maar de contactoren ook een heel breed stuurspanningsbereik hebben en standaard AC en DC stuurspanning aankunnen.

De voordelen van de TeSys D Green voor industrie zijn onder andere:

1. Minder referenties: door slechts 4 brede stuurspanning bereiken/ referenties AC/DC per kaliber.
2. Lager energieverbruik: de 1,1 W elektronische spoel van 9A tot 65A draagt bij aan een betere energie-e¬fficiency.
3. Hogere uptime: de breed bereik elektronische spoel van TeSys D Green houdt processen draaiend doordat de inschakeltijd constant is, onafhankelijk van spanningsfluctuaties waarvoor de spoel nauwelijks gevoelig is (voldoet aan SEMIF47 eis).
4. Ruimtebesparend: TeSys D Green is ontworpen om minder ruimte in machines en schakelkasten in te nemen. Een AC/DC contactor in de bouwmaat van een AC contactor.
5. Compatibel met de huidige TeSys accessoires: TeSys D Green maakt gebruik van de standaard TeSys D-accessoires en combineert met de TeSys GV- en LR-beveiligingscomponenten.
6. Directe PLC aansturing: dankzij de elektronische spoel kunnen ook contactoren van 40 tot 65 A direct door de PLC I/O worden gestuurd.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl