Succes met traditie in kabeldraagsystemen.

mei 17, 2020

Met de ingenieurs Alexander Niedergesäß en Fritz Axthelm begint het NIEDAX succesverhaal. In 1920 richtten ze de Niedergesäß & Co. OHG op in Berlijn. Het assortiment van het bedrijf is een antwoord op de snelle ontwikkeling van de jonge elektrische industrie en de bijbehorende behoefte aan bevestigings- en kabeltransportmaterialen.

Vijf jaar later wordt de productie verplaatst naar Herzberg/Elster in Brandenburg; kort daarna wordt het handelsmerk “NIEDAX” geregistreerd. In 1928 konden de succesvolle pioniers Niedergesäß en Axthelm patent aanvragen op de “NIEDAX spreidanker plug”, die decennialang de core business van het bedrijf domineert.

Vanaf 1 januari 1955 zal het bedrijf in Linz am Rhein opereren als een zelfstandige onderneming onder de naam NIEDAX GmbH. Niedergesäß & Co. Verdere octrooiaanvragen maken het assortiment compleet, zoals de kabelklem met hamervoet® vanaf 1954.

Met de lancering van het kabelgootprogramma in 1971 werd de basis gelegd voor de overgang van werkplaats naar industriële productie. De ingebruikname van onze eigen hot-dip galvaniserende verzinkerij in 1975 betekent een belangrijke uitbreiding van de productiecompetentie. Aan het einde van de jaren 1970 werd de hele productie uiteindelijk verplaatst naar St. Katharinen.
Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Linz am Rhein. Vanaf het midden van de jaren negentig groeide NIEDAX GmbH sterk door de oprichting van vestigingen in het buitenland en de gerichte overname van bedrijven in binnen- en buitenland.

Op dit moment heeft de Niedax Groep 35 eigen vestigingen, 80 partners en 18 productiesites wereldwijd.
Zo was er in 1999 de oprichting van NIEDAX Kleinhuis b.v. in Nederland. Nu al weer 20 jaar zeer succesvol vanuit Wijchen. Ook was er de overname in 2013 van Gouda Holland. Vanaf dit jaar vanuit het nieuwe productiebedrijf in Moordrecht. De totale groep, een succesvolle onderneming, is nog steeds een 100% familiebedrijf en de specialist in kabeldraagsystemen.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl