Subsidie op infraroodpanelen

mei 13, 2019

Het is als bedrijf mogelijk om subsidie te verkrijgen als er geïnvesteerd wordt in infraroodstralingspanelen.

Het gaat hierbij om zogenaamde Energie Investerings Aftrek (EIA) waarbij een fiscaal voordeel wordt verkregen.

Regeling:
270103 [W] Infraroodpanelen

Bestemd voor:
Het verwarmen van werkplekken in ruimtes met een gemiddelde hoogte groter dan 4 meter, en bestaande uit: infraroodpanelen, (eventueel) aanwezigheidssensor.

Informatie:
https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia

Algemeen:
De aanvraag voor investering dient binnen 3 maand na aangaan van de koopovereenkomst te worden gedaan.

Heeft uw klant of uw eigen onderneming een verbruik dat hoger is 50.000kWh aan elektriciteit of een verbruik van meer dan 25.000m³ gas per jaar?

Zo ja dan moet u voor 1 juli 2019 aan de overheid hebben laten weten welke maatregelen u heeft genomen, om besparingen te realiseren op uw verbruik binnen uw onderneming.

Veel al kan deze besparing erg simpel zijn, door het toepassen van bijv. led verlichting, maar zeker ook op het gebied van verwarming kan men een enorme besparing realiseren. Deze besparing kan zelfs volgens Essent oplopen van 20% tot 60% in combinatie met stralingspanelen als vervanging van de conventionele verwarmingsinstallatie.

Voorbeeld

Veelal wordt in grote bedrijfshallen de gehele bedrijfshal verwarmd, terwijl er slechts op enkele plekken wordt gewerkt. Denk hierbij aan productiehallen, opslag-/ magazijnlocaties, werkplaatsen, vrachtwagen-/ autogarages, etc.

Door het toepassen van werkplekverwarming kan de temperatuur in de werkruimte in zijn geheel lager worden ingesteld en wordt de door infraroodstralingswarmte toch een aangenaam en comfortabel klimaat gecreëerd op de werkplek. Hiermee realiseert u een aanzienlijke besparing. U verwarmd dus niet de gehele ruimte maar slechts de plek waar uw mensen werken.

ETHERMA geeft u graag advies op maat over hoe u deze besparing kunt realiseren. Wij kijken specifiek naar uw situatie bij het toepassen van infraroodstralingspanelen.

Lees meer op onze compleet vernieuwde website.

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl