Sneller en efficiënter ontruimen met Adaptieve vluchtroute-aanduiding

oktober 3, 2019

In grote en complexe (bedrijfs)panden waar een diversiteit aan veiligheidsrisico’s, van brand tot terrorisme, toeneemt, is de planning van een ontruiming meer dan ooit van cruciaal belang. Eaton heeft een Adaptief vluchtroute-aanduidingssysteem ontwikkeld om mensen sneller naar de veiligste uitgang te leiden. De kortste vluchtroute hoeft namelijk niet altijd de veiligste te zijn.

Een noodsituatie is continue onderhevig aan veranderingen waardoor statische vluchtroute-aanduiding een persoon in nood in het ergste geval zelfs naar het gevaar toe kan leiden. Met Eaton’s Adaptieve systeem wordt niet alleen de kortste maar ook de veiligste vluchtroute aangegeven. Door middel van digitale technologie kan dit innovatieve ontruimingssysteem wisselen tussen een aantal vooraf gedefinieerde vluchtroutes, zgn. scenario’s. Dit in tegenstelling tot statische vluchtrouteaanduiding. Een ontruiming kan hierdoor veel sneller en efficiënter worden uitgevoerd.

Deze nieuwe technologie is een intelligente aanvulling op het bestaande centrale voedingssysteem van Eaton dat veelal in grote projecten wordt toegepast. In combinatie met speciale GuideLed pictogramarmaturen wordt, via een kortsluiten open circuitbestendige bussysteem, een adaptieve vluchtroute gecreëerd. Met de software kunnen scenario’s gedefinieerd worden die de pictogramarmaturen via het centrale voedingssysteem activeren. De technologie van Eaton s volledig aanpasbaar en de instructies kunnen in real-time worden gewijzigd. Door het selecteren van een scenario kan een bevoegd persoon ervoor zorgen dat de meest veilige en snelle vluchtroute wordt geactivieerd

www.eaton.nl/noodverlichting

 

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl