Sluit zonnepanelen veilig aan met ABB’s nieuwe Hafonorminstallatiekasten

mei 28, 2020

ABB’s Hafonorm-kasten hebben hun flexibiliteit en brede toepassing in de woningbouw en kleinere utiliteit inmiddels bewezen. Het programma biedt voor elke toepassing de ideale installatiekast, zeker met de komst van de vier nieuwe kasten voor solarinstallaties.

ABB innoveert continu met de markt mee. Dat heeft geleid tot de introductie van een viertal nieuwe Hafonorm-kasten voor het veilig aansluiten van PVinstallaties op de groepenkast. Deze kasten zijn met name geschikt voor renovatie.

Veilig aansluiten van PV-installaties

Bij nieuwbouw levert de netbeheerder veelal een aansluiting van 3 x 25 A in de meterkast, en is de groepenkast meestal belastbaar tot 40 A. Dit houdt in dat je nog 15 A ruimte over hebt om een PV-omvormer aan te sluiten en hoeft er alleen maar een extra groep voor de PV te worden toegevoegd. In het geval van een 1 x 40A-aansluiting, kan er echter geen extra PV-vermogen aan de groepenkast worden toegevoegd.

En zijn er drie oplossingen om dit probleem veilig te tackelen.
1. Het is zowel in bestaande situaties als nieuwbouw mogelijk om de aardlekschakelaars te vervangen door aardlekautomaten van 40 A, 30 mA.
2. Als er een compleet nieuwe groepenkast geïnstalleerd wordt, kan deze worden uitgebreid met een installatieautomaat achter de hoofdschakelaar, die alle afgaande groepen correct beveiligt. De PV installatie wordt dan aangesloten tussen de hoofdschakelaar en de installatieautomaat die alle afgaande  groepen beveiligd.
3. Als er geen ruimte in de bestaande installatiekast is, kan de beveiliging van de afgaande groepen en de PV-invoer in een separate kast worden ingebracht. Hiervoor heeft ABB de vier nieuwe typen ontwikkeld.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl