Slimme vloerverwarming voor de badkamer

september 20, 2022

Bij de realisatie van een nieuwe badkamer (of de renovatie daarvan) wordt er vaak gebruik gemaakt van elektrische vloerverwarming.

Omdat een badkamer maar op een paar momenten per dag in gebruik is, heeft deze manier van verwarmen zo zijn voordelen: Het reageert snel, verwarmt de ruimte niet onnodig en is op afstand te bedienen. De MAGNUM Mat is is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren.

De mat is ca. 4 mm dun en kan in een lijmlaag meegenomen worden zonder dat slopen en uitfrezen nodig is. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen. Dit verhoogt de opwarmsnelheid van de vloer wat het systeem tevens geschikt maakt voor ruimtes met een niet permanente bezettingsgraad zoals badkamers, hobbyruimtes, recreatie etc.

De geavanceerde WiFi thermostaat houdt rekening met de benodigde opwarmtijd, zodat uw vloer altijd op het gewenste tijdstip de juiste temperatuur heeft.

MAGNUM Mat is verkrijgbaar in 22 verschillende maatvoeringen van 0,75 tot en met 25 m². Doordat de verwarmingskabel op de mat aan het eind is doorverbonden is er maar aan één zijde een voedingskabel, welke onzichtbaar bevestigd is middels een unieke verbinding. Hierdoor hoeft er geen retour naar de thermostaat gelegd te worden.

De meegeleverde MAGNUM Remote Control slimme WiFi thermostaat is intuïtief te bedienen via het ingebouwde touchscreen. Daarnaast kan de gebruiker hem op afstand bedienen via een smartphone of tablet (iOS & Android) en werkt hij samen met Siri Shortcuts en de spraakassistenten van Google en Amazon. Hiermee kan de temperatuur hoger of lager worden gezet en de huidige temperatuur van de vloer worden opgevraagd.

Slimme energiebesparing

De thermostaat berekent zelf de opwarmtijd: de gebruiker hoeft alleen maar in te geven in welke periodes een vloer warm moet zijn. Hij leert gaandeweg de ideale opwarmtijd  (intelligente functie) en past daar automatisch zijn programma op aan. Dus eenmaal de vloer instellen op bijvoorbeeld 23°C om zeven uur ’s ochtends, daarna doet de thermostaat de rest. Hij beschikt tevens over een ‘open raam’ functie die de thermostaat uitschakelt bij een plotselinge sterke daling van de temperatuur.

Past in ieder design

Standaard wordt de thermostaat geleverd met een afdekraam (RAL9010). Door het slimme ontwerp past hij op vrijwel iedere serie enkel- en meervoudig schakelmateriaal van de bekende merken. Optioneel is een volledig zwarte versie verkrijgbaar die past in het hedendaagse badkamerdesign.

Installatie binnen 3 minuten

Het programmeren van een thermostaat is voor installateurs een randzaak, waaraan hij niet veel tijd kwijt wil zijn. Door het eenvoudige opstartmenu is de thermostaat binnen 3 minuten geprogrammeerd en klaar voor gebruik. Dit menu verschijnt direct als de stroom weer op de groep wordt gezet. De ‘slow start’ functie zorgt ervoor dat de vloer in 20 dagen langzaam opgewarmd wordt. Deze functie voorkomt scheurvorming die kan optreden als de temperatuur te snel stijgt bij een nog niet volledig uitgeharde vloer.

Standaard bij iedere set

De MRC wordt standaard geleverd bij iedere MAGNUM Mat, Cable en Foil elektrische vloerverwarmingsset inclusief een ingebouwde luchtsensor en vloersensor.

Meer informatie vind je op de website van MAGNUM Heating: www.magnumheating.nl/mrc

 

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl