Serie 83 - Industriële tijdrelais

Robuust, veelzijdig en eenvoudig in bedrijf te stellen

oktober 15, 2019

Voor het schakelen met een tijdfunctie, binnen een al dan niet industriële omgeving, zal men met de Serie 83 niet gauw misgrijpen. De serie kent drie multifunctie uitvoeringen en zes monofunctie uitvoeringen met in totaal 22 functies.

De industriële tijdrelais zijn breed inzetbaar en worden toegepast in productiemachines, werkplaatsen, paneelbouw, scheepsinstallaties, agrarische sector, railvervoer etc. Alle uitvoeringen zijn: multispanning van 24 tot 240 VAC/DC met automatische spanningsaanpassing door puls breedte modulatie (PBM), 22,5 mm breed en geschikt voor 35 mm railmontage. Montage, aansluiting en inbedrijfstelling kan met hetzelfde gereedschap, een vlakke of kruiskopschroevendraaier.

Monofunctie
De monofunctie uitvoeringen zijn verkrijgbaar met de functies vertraagd-opkomend, vertraagd-afvallend met hulpspanning en vertraagd-afvallend zonder hulpspanning, inschakel-wissend, puls-pauze of ster-driehoek.

Multifunctie
De drie multifunctie uitvoeringen maken de serie compleet. Standaard zijn de multifunctie uitvoeringen voorzien van acht tijdbereiken en instelbaar van 0,05 seconde tot 10 dagen.
Type 83.01 is uitgerust met acht veelgevraagde functies zoals een watchdogfunctie en heeft één wisselcontact.
Type 83.02 heeft dezelfde tijdfuncties als de 83.01 en heeft twee wisselcontacten, waarvan één contact naar keuze instelbaar is als direct contact of tijdvertraagd contact. Verder biedt de 83.02 de optie voor een externe potentiometer om de tijd in te stellen. Ideaal voor toepassingen waarbij men regelmatig de tijd wil wijzigen zonder de schakelkast te hoeven openen.
Type 83.52 heeft acht andere tijdfuncties. Deze functies zijn uitbreidingen op bestaande functies zoals vertraagd-opkomend met een startcontact en reset- en pauzefuncties. Hiermee is het mogelijk om schakelfuncties in te vullen die voorheen niet of niet met één tijdrelais waren op te lossen. De 83.52 heeft twee wisselcontacten, waarvan net als bij de 83.02, één contact naar keuze instelbaar is als direct contact of tijdvertraagd contact. Ook de 83.52 biedt de optie voor een externe potentiometer.

www.findernet.com

Direct naar de webshop

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl