Serie 72 bewakingsrelais en vlotterschakelaars voor vloeistoffen

mei 13, 2019

De Finder Serie 72 bestaat uit niveaubewakingsrelais voor elektrisch geleidende vloeistoffen met een ruime keuze uit elektroden waaronder een bodemsensor. De Serie 72 kent ook vlotterschakelaars voor grijs of zwart afvalwater. Daarnaast is er ook nog een vlotterschakelaar met ACS-drinkwaterkeurmerk.

Niveaubewakingsrelais

Het 72.01 bewakingsrelais voor elektrisch geleidende vloeistoffen wordt op 35 mm rail gemonteerd. Voor de gewenste functie kunnen er 2 of 3 elektroden of een bodemsensor op het bewakingsrelais worden aangesloten. De functies zijn: droogloopbeveiliging, overloopbeveiliging, aanwezigheidsdetectie van water op vloeren en niveauregeling tussen minimum en maximum niveau. Er is keuze uit diverse elektroden en elektrodenhouders zoals voor de voedingsmiddelenindustrie, zwembaden, met voorgemonteerde kabel, wartelaansluiting etc. Verdere functionaliteit kan worden verkregen in combinatie met het 72.42 wisselrelais bijvoorbeeld voor het wisselen tussen twee pompen voor gelijkmatige slijtage en het inschakelen van een tweede pomp bij alarmniveau.

Vlotterschakelaars

De Finder Serie 72 vlotterschakelaars met IP 68 beschermingsgraad is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Type 72.A1 is een vlotterschakelaar met twee waterdichte kamers voor grijswatersystemen (licht verontreinigd huishoudelijk afvalwater). Een contragewicht voor het vaststellen van de onder- en bovengrens wordt standaard meegeleverd. Type 72.B1 is een vlotterschakelaar met drie waterdichte kamers (IP 68) en geschikt voor zwartwatersystemen (afvalwater van toiletten). De 72.A1.0000.xx02 vlotterschakelaar heeft een behuizing die is uitgevoerd in polypropeen. De toegepaste kabel is vervaardigd uit gifvrij PVC met ACS-keurmerk (Attestation de Conformité Sanitaire) en waterdichtheidsklasse AD8. Dit maakt de vlotterschakelaar geschikt voor contact met drinkwater en vloeibare levensmiddelen. Verder kan de vlotterschakelaar worden toegepast in zwembaden met gechloreerd of zout water. Standaard wordt een contragewicht meegeleverd waarmee de boven- en ondergrens van de schakelpunten kan worden ingesteld. Alle vlotterschakelaars zijn geschikt voor het schakelen van een continustroom tot 10 A en kunnen voor vullen en leegpompen worden gebruikt en zijn leverbaar in meerdere kabellengtes. Vlotterschakelaars bieden een eenvoudige en betrouwbare oplossing voor het bewaken en regelen van vloeistofniveaus in diverse systemen.

www.findernet.com

Direct naar de webshop

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl