Schakelmateriaal van gerecycled oceaanplastic

juli 13, 2022

Schneider Electric onthulde op de Ces, de grootste techbeurs ter wereld in Las Vegas, het eerste schakelmateriaal voor thuis dat gemaakt is van oceaanplastic: Merten Ocean Plastic. Het Merten Ocean Plastic-assortiment is gemaakt van polyamide visnetten, verzameld vanuit de Indische Oceaan en de Arabische Zee. Het omvat schakelaars, stopcontacten en afdekramen.

Een nieuw leven voor netten uit de oceaan
Achtergelaten of verloren vismateriaal maakt ongeveer 10% uit van het plastic afval in onze oceanen. De nieuwe Merten Ocean Plastic modellen dragen bij aan het verminderen van de 640.000 ton visnetten die elk jaar in de oceaan wordt achtergelaten en vormen de eerste stap in de verduurzaming van deze reeks producten.

Duurzame samenwerking met DSM
Om oude visnetten om te zetten in hoogwaardig technisch kunststof dat kan worden gebruikt in elektrische apparaten, ging Schneider Electric een samenwerking aan met DSM. DSM werkt samen met lokale gemeenschappen in India om afgedankte visnetten in te zamelen. Deze visnetten worden vervolgens versneden, schoongemaakt, samengeperst en geïnspecteerd op kwaliteit voordat ze naar DSM worden gestuurd, om te verwerken tot Akulon Repurposed compound. De CO2-voetafdruk van dit materiaal is 82% lager dan die van het traditionele Nylon 6 dat in soortgelijke producten wordt gebruikt. Het definitieve materiaal bevat bovendien 15% glasvezel om producten sterker en duurzamer te maken, zodat het aan de veiligheidseisen en normen van de industrie voldoet.

100% recyclebare verpakking
Schneider Electric heeft ook de productverpakkingen vernieuwd; alle plastic voor eenmalig gebruik en niet-recyclebare materialen worden van het verpakkingsproces uitgesloten.

Leverbaar in de loop van het jaar
Klanten van Schneider Electric in Nederland kunnen in de loop van het jaar ook bijdragen aan het terugdringen van oceaanvervuiling, door te kiezen voor duurzame producten – waaronder schakelaars, stopcontacten en afdekramen – zonder in te leveren op stijl.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl