Samenwerking tussen Oosterberg en Vattenfall voor de ideale ketenoplossing

november 7, 2018

Links: Ron Sperber, Senior Procurement manager Solar Vattenfall en rechts: René Leisink, Directeur ICT en Logistiek Oosterberg tekenen meerjarencontract.

Oosterberg ontwikkelde twee jaar geleden een nieuw businessmodel op het gebied van logistieke dienstverlening aan derden. Voor Kenter is destijds een hybride oplossing ontwikkeld, waarin de groothandelsfunctie en rol van logistieke dienstverlener in elkaar zijn verwerven. Oosterberg bouwt dit nieuwe businessmodel dit najaar verder uit door voor Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, verschillende materiaalstromen te combineren in één e-commerce en logistiek concept.

Opvallend is dat Oosterberg ook het transport voor Vattenfall buiten Nederland verzorgt. Oosterberg voorziet in een groeiende behoefte om producten met verschillende distributiestrategieën te bundelen in één functionele oplossing.

Logistiek partner onmisbaar

Vattenfall, het moederbedrijf van o.a. Nuon, verkoopt duizenden zonnepanelen per jaar. Door de grote volumes kunnen zij deze materialen gunstig rechtstreeks inkopen vanuit Azië. De levering van deze rechtstreekse inkoop sluit vaak niet aan bij de exacte starttijd van het project. Hierdoor is er behoefte aan een logistieke hub. Daarnaast zijn projectvolumes niet af te ronden op volle containers. Vattenfall heeft daarom een logistiek partner nodig om deze (en nog veel meer) dynamieken te verzorgen. Oosterberg verzorgt momenteel voor Vattenfall de opslag van zonnepanelen en het transport binnen Nederland en Duitsland. Vattenfall kan haar eigen zonnepanelen afroepen en de overige materialen inkopen bij Oosterberg via één e-commerce platform. De klant ontvangt alles nu in één vrachtwagen op de installatie- en bouwplaats. Dit maakt Oosterbergs constructie tot de ideale ketenoplossing.

Voordelen van Oosterberg ten opzichte van een reguliere logistieke dienstverlener:

  1. Oosterberg combineert materialen van Vattenfall, Hadec (dochteronderneming van Oosterberg, gericht op duurzame energie) en Oosterberg via één e-commerce en logistiek platform.
  2. Hadec heeft veel kennis van de markt. Bovendien beschikt Hadec over een breed palet aan PV materialen.
  3. Als groothandel in elektrotechnische materialen biedt Oosterberg een groot aanbod aan aanvullende installatiematerialen.

Aangesloten op de toekomst

Elektrotechnische groothandel Oosterberg heeft in 2018, het jaar van haar 125-jarig bestaan, het predicaat Koninklijk mogen ontvangen. Een belangrijke factor in het succes van Oosterberg is haar vermogen om zich tijdig aan te sluiten op te toekomst. Dit is dan ook de slogan tijdens dit jubileumjaar. Oosterberg verwacht dat de ketenbenadering een van de middelen is die haar aandeel vergroot in de top 40 bedrijven in de installatiebranche. Daarnaast biedt het mogelijkheden toe te treden tot nieuwe (deel)markten. In de bouw- en installatiewereld liggen nog legio kansen om integraal samen te werken, waarbij de nadruk ligt op het leveren van toegevoegde waarde.

Terug naar Oosterberg nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl