Richtprijzen

Om inzicht te krijgen in de richtprijzen hebben wij diverse voorbeelden uitgewerkt:

Voorbeeld 1

Een huurwoning met een BVO (bruto vloeroppervlakte)  van 80m² moet voldoen aan de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) regeling.

Op comfort gebied zal er een warmtepomp met 80 Liter warmtapwaterboiler worden geplaatst. De WTW unit verzorgt de ventilatie in de woning. Op dak liggen 30 zonnepanelen van 170 Watt Piek. Transport van data privacy afgeschermd middels een 4G verbinding. De huurder dient via een eigen Smartdevice het energieverbruik te kunnen aflezen en gewaarschuwd te worden bij overschrijding. Voor de woningcorporatie een beheerdersdashboard waarin overzicht per woning of meerdere woningen naast elkaar vergeleken kan worden. Uitdraaien van rapportages per maand, kwartaal en per jaar moet semi automatisch gaan.

Infrastructuur

Om het monitoren van energiestromen zo centraal mogelijk te beheren, dienen er aansluitpunten nabij de gebouwgebonden installatieonderdelen te worden aangebracht. Voor de bovengenoemde omschrijving zou dit beteken:

  • aansluitpunt bij warmtepomp t.b.v. flowmeting warmwater + temperatuur warmtapwater
  • aansluitpunt WTW t.b.v. rechtstreeks meting energieverbruik.
  • aansluitpunt temperatuur sensor woonkamer

Installatiekosten

Totale richtprijs inclusief componenten, infrastructuur en montage op basis van een O-Nom Box 4G bedraagt € 2.510,-  excl.BTW per woning.

Beheerderskosten

Inrichten van een dashboard is een eenmalige investering voor een beheerder. Tot duizenden woningen/gebouwen kunnen op het dashboard weergegeven worden. Deze eenmalige kosten bedragen € 2.500,-

Aanvullende kosten

Er zijn geen licentie- of service kosten gemoeid met de O-Nom Box. Het enige wat maandelijks terugkomt zijn de GSM 4G abonnementskosten van ongeveer €5,- per maand per woning.

<<

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl