Realiseer 60% besparing op de installatietijd van uw relais

november 9, 2020

Relais worden binnen de industriële automatisering en de procesautomatisering toegepast voor een grote verscheidenheid aan schakeltoepassingen. Met veel aansluitpunten per relais hebben ze een grote invloed op de bedradingstijd tijdens installatie. De benodigde tijd wordt grotendeels bepaald door de verbindingstechniek. Als het om relaisvoeten gaat onderscheiden we hierbij drie typen: schroefklemaansluiting, veerklemaansluiting en push-in veerklemaansluiting. Deze hebben alle drie hun eigen eigenschappen, voordelen en nadelen.

Schroefklemaansluiting

De traditionele oplossing waarbij de openingen voor de bedrading opengeschroefd worden met een kruiskopschroevendraaier. Deze oplossing is vaak het meest kostenefficiënt, maar is ook zeer arbeidsintensief.

Klassieke veerklemaansluiting

Dit is een oplossing die al enkele jaren op de markt is. Deze oplossing werkt met veerklemaansluiting in plaats van schroefklemmen. Bij dit type aansluiting is een platte schroevendraaier nodig voor het aansluiten van de bedrading.

Push-in veerklemaansluiting

Push-in veerklemaansluiting bouwt voort op de traditionele veerklem technologie maar is nog efficiënter. Het grote verschil is dat bij deze oplossing geen gereedschap nodig is bij het aansluiten van de bedrading. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op en resulteert in 60% minder bedradingtijd ten opzichte van installatie met behulp van schroefklemaansluiting.

Om dit voordeel te benutten introduceert Schneider Electric een nieuwe reeks relaisvoeten met push-in veerklemaansluiting. De nieuwe reeks Harmony insteekrelais biedt machinebouwers en paneelbouwers, naast een snellere installatietijd, de volgende voordelen:

  • Tijdbesparing dankzij voorgemonteerde klemmen
  • Snelle en flexibele aansluiting tussen de componenten met 2-polige jumper
  • Eenvoudig te bereiken testpunten
  • Eenvoudige installatie met verschillende typen bedrading (AWG20-16/0.5-1.5mm2)
  • Makkelijk losmaken van de bedrading middels groene knop
  • Betere klemprestaties bij beweging en trillingen (maximale trekkracht 223 newton)

De nieuwe insteekrelais voeten zijn toe te passen op de RXG, RXM en RSB-reeksen van Schneider Electric en zijn daarnaast eenvoudig te combineren met relais van andere fabrikanten omdat de breedte afmetingen hetzelfde zijn.

Ontdek meer over onze nieuwe relaisvoeten op: www.se.nl/insteekrelaisvoet

Youtube video

Bestel hier

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl