REACT 2 – optimaal voorbereid op de toekomst

Omvormer uitbreidbaar met batterij

maart 18, 2019

Zelf opgewekte zonne-energie opslaan en zelf weer gebruiken wordt steeds belangrijker omdat het stroomnet alle pieken niet overal aankan. Naar verwachting stopt ook per 2021 de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen. Daarvoor in de plaats komt een terugleververgoeding. En die verschilt op een paar belangrijke punten van de huidige saldering.

  • Zonnestroom die zelf opwekt én gelijk ook weer verbruikt wordt, is ‘gratis’. Men hoeft dan immers geen elektriciteit van het net te kopen.
  • Men mag niet meer de totalen van een heel jaar tegen elkaar wegstrepen. Wanneer men elektriciteit van het net afneemt, betaalt men de volledige prijs.
  • De vergoeding voor de elektriciteit die men aan het net terug levert, is in de nieuwe regeling lager. Hoe hoog de vergoeding precies wordt, is nog niet bekend.

Gelukkig is er de REACT 2; een eenfasige omvormer van 5 kW of 3,6 kW. Deze is eenvoudig uitbreidbaar met een hoogwaardige 4kWh-Lithium-ionbatterij. Dankzij het modulaire ontwerp kan hij bovendien eenvoudig worden uitgebreid naar 8 of 12 kWh opslagcapaciteit. De batterij slaat het teveel aan ongebruikte energie gedurende de dag op, om deze vervolgens met behulp van de ingebouwde belastingmanager te gebruiken tijdens perioden met hogere energiebehoeften.

Daarnaast is hij te koppelen aan het Busch-free@home®-domoticasysteem voor nog meer inzicht in en controle op verbruik. Dat alles maakt de REACT 2 de ideale investering voor de toekomst.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl