Push-in spring motorstartercombinatie: maximale betrouwbaarheid

september 4, 2018

Nul storing, minimale fouten en korte installatietijden – de eisen in de industrie worden voortdurend naar boven bijgesteld. Dat vraagt om vernieuwende oplossingen. Oplossingen die het beste van verschillende technieken combineren tot één optimaal geheel. Zo’n oplossing is de nieuwe motorstartercombinatie met push-in springtechniek.

Snel realiseerbaar maatwerk

De nieuwe motorstartercombinaties van ABB kunnen door de gebruiker zelf worden samengesteld. Een grote verscheidenheid aan motorbeveiligingsschakelaars en magneetschakelaars vormt de beste garantie voor een maatwerk-oplossing die de motor beveiligt tegen kortsluiting, overbelasting en fase-uitval. Online- en omkeerstarters maar ook sterdriehoekschakelingen zijn zo in een handomdraai gerealiseerd. Opmerkelijk: de motorstartercombinaties zijn uitgevoerd met innovatieve push-in springtechniek die maar liefst 50% bespaart op bekabelingstijd.

Kracht van de combinatie

De motorstartercombinaties integreren daarmee niet alleen beveiliging- en magneetschakelaar maar brengen ook de voordelen van push-in en springtechniek samen in één geheel. Dankzij die combinatie van technieken zijn kabels met adereindhuls én kabels met vaste kern in één beweging en gereedschaploos aan te sluiten. Fouten tijdens het bedraden zijn dankzij de intuïtieve manier van aansluiten nagenoeg uitgesloten. De aansluiting is daarbij ook nog eens robuust en bestand tegen trillingen tijdens transport of in bedrijf. Omdat de aansluiting zelfklemmend is, behoren het controleren en aandraaien van verbindingen dan ook voorgoed tot het verleden.

De motorstartercombinaties worden geleverd met een breed scala aan accessoires. Deze zijn universeel in te zetten waardoor voorraden met 50% gereduceerd kunnen worden. Met het hoge aansluitvermogen tot 18,5 kW en wereldwijde goedkeuringen lenen de schakelaars zich bij uitstek voor toepassing in de industrie, utiliteit, PV-installaties, spoorwegen, op gevaarlijke locaties, de scheepvaart en andere sectoren waar betrouwbaarheid en continuïteit cruciaal zijn.

 

ABB Website

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl