Partners borgen betrouwbare energievoorziening bij diervoederproducent

oktober 14, 2020

Met een nieuwe ALPHA 3200 energieverdeler is de productiecontinuïteit bij een diervoederproducent in Doetinchem goed geborgd. Het resultaat van sterk samenspel tussen Siemens, Koninklijke Oosterberg en VTS Automation.

Koninklijke Oosterberg tuigt samen met Siemens een landelijk netwerk van installatie- en paneelbouwbedrijven op die de ALPHA-verdeeloplossingen kunnen implementeren. Hans ten Brincke, hoofd van de Oosterberg-vestiging in Zevenaar, ging hierover in gesprek met VTS Automation. “We zijn als  landelijke elektrotechnische groothandel groot geworden in o.a. de installatiemarkt”, vertelt ten Brincke. “Installateurs die bij ons inkopen, komen vaak op projecten waar relatief grote energieverdelers nodig zijn. Wij kunnen de ALPHA-frames en alle componenten vanuit onze voorraad snel leveren. De ALPHA 3200-kasten worden door Siemens voorgemonteerd en rechtstreeks aan de paneelbouwer geleverd.”

Snel en compleet

“Wij kopen de ALPHA-verdelers bij Oosterberg tegen goede condities in”, aldus Ivo van Hal, mede-eigenaar van VTS Technical Group. “In hun webshop kunnen wij snel de juiste producten selecteren en bestellen. Doordat de leveringen van Oosterberg en Siemens op elkaar afgestemd zijn, ontvangen we alles in één keer. Handig! Voor een diervoederproducent uit Doetinchem hebben we onlangs een oude laagspanningsverdeler vervangen. Met de oude verdeler was een bedrijfszekere productie-uitbreiding niet geborgd. Er is gekozen voor een ALPHA 3200 verdeler. Siemens biedt een kwalitatief, volledig pakket van laagspanningsschakelaars en -componenten, inclusief oplossingen voor energiemeting en -monitoring. Door alles bij één leverancier af te nemen, halen klanten het maximale uit hun investering.”

Turnkey

VTS voerde het project volledig met eigen mensen uit, plaatste tijdelijke noodstroomvoorziening en controleerde na de inbedrijfstelling met een thermografische camera of alles goed was aangesloten. Van Hal: “Aangezien wij voor het eerst zo’n grote verdeler realiseerden, waren we blij met de ondersteuning door Siemens. We gaan deze verdeler ook onderhouden. De ingebouwde uitrijdbare vermogensautomaten zijn snel te (de-)monteren. Dit minimaliseert bij een storing of onderhoud de downtime voor de klant. Binnenkort leveren we via Oosterberg een volgende ALPHA 3200 voor een klant uit de grondstoffenmarkt. Oosterberg kan ons vanuit haar brede industrienetwerk opdrachten aanreiken. Zij borgen een perfecte logistiek en wij voegen samen met Siemens kennis toe. Omdat we ook kansen zien in de solar-markt, hebben we een eigen PV-engineer aangenomen.”

Industrieteam

Hans Schneiders en Martijn Kroes maken deel uit van het Oosterberg-industrieteam dat de 20 vestigingen ondersteunt. Ze gaan het netwerk van ALPHA-partners verder uitbreiden. “Deze formule werkt uitstekend. VTS koopt dankzij de samenwerking ook meer andere Siemens-technologie bij ons. Om de service aan ALPHA-partners te verbeteren, komen configuraties die in de configuratie-software SIMARIS worden gemaakt binnenkort direct in het mandje op onze website terecht.”

Intelligente technologie

Dick Roo, consultant bij Siemens: “Samen met onze partners kunnen we met onze kwalitatieve ALPHA 3200-systemen dankzij onze efficiency en logistiek goed mee in een competitieve markt. We zien daarnaast een ontwikkeling richting energiemonitoring. Siemens heeft hiervoor alle oplossingen. Onze technologie kan eenvoudig geïntegreerd worden in onze energieverdelers. Het configureren gaat intuïtief. Zodoende bouw je intelligente verdelers en kun je klanten voorzien van een betrouwbare energieverdeling met bovendien volledig inzicht in de energiehuishouding.”

Terug naar Oosterberg nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl