Outdoor; robuust, maar ook heel vriendelijk!

december 5, 2016

outdoor_wallOutdoor is een bijzondere armatuurfamilie binnen het Eaton assortiment. De robuuste, IP65 ledarmaturen zijn speciaal gemaakt voor veeleisende omgevingen zoals industriële- of buitenomgevingen. Op het eerste gezicht zijn het stoere, stevige armaturen, maar daarnaast zijn ze ook zeer vriendelijk voor het milieu en uw portemonnee!

De Outdoor reeks bestaat uit slagvaste armaturen (IK10) die voorzien zijn van een aluminium behuizing, wat hen duurzaam en robuust maakt. Mocht een armatuur na verloop van tijd vervangen worden, dan is de behuizing recyclebaar. Ook het gebruik van ledlichtbronnen maakt hen milieuvriendelijker. Er is tot 80% minder energie nodig om de armaturen te laten branden en daarnaast hoeft de led niet vervangen te worden in tegenstelling tot fluorescentielampen. Dit scheelt na een paar jaar aanzienlijk in de kosten.

Outdoor (plafondmontage) en Outdoor Wall (muurmontage) zijn speciaal voor buitentoepassingen ontworpen. Zo hebben ze een lichtsensor waardoor ze aan gaan zodra het donker wordt. Een luchtkamer voorkomt oververhitting in direct zonlicht. En ook bij winterse temperaturen starten de armaturen probleemloos op, is er een hoge lichtopbrengst en voldoende batterijcapaciteit. De decentrale Atlantic LED–Outdoor versies zijn voorzien van een verwarmingselement waardoor ze temperaturen tot -20 graden aan kunnen. Uiteraard is de behuizing waterdicht en condensvrij, waardoor vocht geen kans heeft.

Outdoor en Outdoor Wall kunnen aan de buitenkant en/of in de nabijheid van elke finale uitgang en nooduitgang geplaatst worden, zodat ook de vluchtweg buiten goed verlicht is in geval van nood. (Dit conform NEN-EN 1838). Daarnaast zijn de armaturen ideaal om als gewone verlichting te gebruiken.

www.coopersafety.nl
www.eaton.nl/electrical

naar de webshop

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl