Oosterberg nieuwe hoofdsponsor Zutphen Buitensociëteit

Vanaf theaterseizoen 2017/2018 onder de nieuwe naam: de Oosterberg Buitensociëteit

april 26, 2017

Als Oosterberg verbinden we vanaf theaterseizoen 2017/2018 onze naam voor drie jaar aan de Zutphense Buitensociëteit. We willen hiermee vanuit maatschappelijke betrokkenheid iets betekenen voor de Zutphense gemeenschap. Oosterberg is net als de Zutphense (concert)zaal, sinds de oprichting in 1893 gevestigd in Zutphen en we hebben beide onze oorsprong in de muziek. De nieuwe naamgeving van de Buitensociëteit is tevens de start van het 125-jarig jubileum wat wij in 2018 vieren.

De Zutphense Buitensociëteit

De Buitensociëteit is sinds de bouw in 1891 onderdeel van het Zutphense culturele leven en heeft al generaties lang voor menig inwoner een speciale betekenis. De akoestiek van de zaal staat hoog aangeschreven bij muzikanten uit het hele land en kan zich daarmee meten met grote bekende concertzalen.

De zaal kent een roemruchte geschiedenis waarin de beschadigingen na een bombardement in 1944 een zwarte bladzijde vormen. Met renovaties in de jaren ’70 en ’00 is de zaal nu voorbereid op een minstens zo aansprekende toekomst. Zutphen beschikt met de Oosterberg Buitensociëteit als onderdeel van Theater Hanzehof over een volwaardige schouwburgzaal en een oude concertzaal met een prachtige akoestiek. Het is daarmee een onmisbare factor voor het Zutphense culturele leven en festivals als het Internationaal Cellofestival Zutphen en het Beethovenfestival. De Hanzehof is verheugd dat een belangrijk Zutphens bedrijf als Oosterberg zich op deze wijze verbindt aan de Hanzehof en het culturele leven van de stad.

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl