Oosterberg en Spieren voor Spieren bundelen krachten

Startdonatie van € 8.500,- overhandigd

september 26, 2019

In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte. Dat is bijna net zoveel als een met supporters gevuld voetbalstadion van FC Twente. Koninklijke Oosterberg en Spieren voor Spieren bundelen de krachten om deze ziekten te verslaan. Samen organiseren ze De Ronde van Oosterberg: een grootscheepse fietstour in mei en juni 2020.
In 7 weken tijd fietsen deelnemers 20 etappes van Oosterberg vestiging naar Oosterberg vestiging. Klanten, medewerkers en (sponsor)leveranciers van Oosterberg fietsen mee en laten zich sponsoren, met als doel: zo veel mogelijk geld ophalen om alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Dat doen zij door het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het mogelijk maken van een snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg.

De Ronde van Oosterberg in 2019

Betrokkenheid en zorgen voor elkaar zit familiebedrijf Oosterberg in haar genen. Oosterberg voelt daarom sterk de verantwoordelijkheid om zich naast de dagelijkse commerciële belangen in te zetten een maatschappelijk doel en organiseert daarom deze fietstour voor het goede doel. Klanten en sponsorleveranciers van Oosterberg gaan dagelijks de sportieve uitdaging aan door te fietsen van vestiging naar vestiging. Ook collega’s van Oosterberg kunnen mee fietsen. Doel voor elke deelnemer is een zo hoog mogelijk sponsorbedrag bij elkaar te fietsen, met één of meerdere etappes. Onder begeleiding van Radiante Sport wordt elke etappe zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd. Gemiddeld ligt de snelheid van de karavaan tussen de 24-26 kilometer per uur en varieert de afstand die per dag wordt afgelegd tussen de 80 en 120 kilometer. Aanmelden voor deelname aan de Ronde van Oosterberg kan vanaf 1 november 2019 via www.rondevanoosterberg.nl.
Wie alvast op de hoogte gehouden wil worden kan zich alvast voorinschrijven via bovenstaande link.

Sporters begrijpen spierziekten als geen ander

Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren: “Samen kunnen we een sterke vuist maken voor kinderen met een spierziekte. Sporters weten als geen ander hoe belangrijk goed werkende spieren zijn voor het leveren van prestaties. Dat gezonde spieren zich nu tijdens de Ronde van Oosterberg in gaan zetten voor de zieke spieren van kinderen is fantastisch. Het is ongelofelijk belangrijk dat een bedrijf als Oosterberg onze missie omarmt. Alleen samen kunnen wij alle spierziekten bij kinderen verslaan.”

Startdonatie van € 8.500,-  overhandigd

“De eerste reacties uit de markt zijn erg positief, we merken dat er een groot draagvlak is voor dit vernieuwde event” vertelt Erik Spijkerman, marketing directeur van Koninklijke Oosterberg. “We zijn daarom ook erg blij met onze sponsorleveranciers die ons steunen om dit event mogelijk te maken. Dit zijn (in willekeurige volgorde): ABB, Cable Partners, Opple, TKF, Eaton, Schneider Electric, Donné, Pipelife, Comelit, Wago en Philips. Dankzij deze sponsors kon Oosterberg tijdens de beurs ELEKTRO 2019 in Nieuwegein een eerste startdonatie van € 8.500,- overhandigen aan programma-manager Bart van Poppelen van Spieren voor Spieren.”

Over Spieren voor Spieren

Op 28 januari 1998 is Spieren voor Spieren opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren en Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn ere-ambassadeurs. Tegenwoordig is Sven Kramer de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren en zet hij zich actief in voor kinderen met een spierziekte.

 

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl