Ontwikkel future-ready machinebediening met Eaton’s vlakke elementen

december 15, 2020

De machine interface is het visitekaartje van de machine: een goede indruk maken is van groot belang. Het is de eerste plek waar u naartoe gaat om de machine te besturen of om informatie over de machinestatus te raadplegen. Echter, behalve de eerste indruk is ook het design van belang. Een ergonomisch, aantrekkelijk en functioneel productdesign kan het bedienen van machines namelijk intuïtiever en efficiënter maken wat aanzienlijk veel tijd en kosten kan besparen.

Machinebediening is een van de vele dingen die wordt beïnvloed door digitalisering in de industrie. Nieuwe trends en technologieën bieden veel efficiëntie en intuïtieve verbeteringen, maar kunnen soms ook afschrikken door de hoeveelheid kennis, tijd en geld die met het invoeren van deze vernieuwingen gemoeid gaan. Echter, de verwachtingen van de volgende generatie machinebedieners worden steeds hoger door het veelvoudig gebruik van deze technologieën in hun privé-omgeving. Eaton biedt daarom verscheidene producten, diensten en online pagina’s om u te helpen deze veranderingen te realiseren zodra u dat nodig acht.

Ontdek bijvoorbeeld de RMQ M30 drukknoppen en signaallampen uit de Eaton Moeller series die met een inbouwdiameter van 30mm en een vlak design bijna op dezelfde hoogte liggen als het oppervlak zelf. De mogelijkheid om de messing-verchroomde rand te upgraden naar RVS maakt deze knoppen erg geschikt voor bepaalde omstandigheden, maar maakt uw machine interface tegelijkertijd ook erg aantrekkelijk. Deze ring kan in beide uitvoeringen naar wens gegraveerd worden.

Ook de XV300 als HMI of HMI/PLC en de XP500 industriële PC mogen niet ontbreken met hun multi-touch capacitieve schermen (2-handen-bediening) en vlakke, moderne designs die gebaseerd zijn op de intuïtieve interface van een smartphone of tablet.

Als laatste willen we graag nog benoemen dat Eaton ook sinds kort de nieuwe small E-stop noodstopknop op de markt gebracht heeft die 360° verlichting integreert in een veel compacter formaat voor extra veilige werkomstandigheden. Hierdoor is de knop ten alle tijden te zien vanuit alle richtingen en biedt het mogelijkheden om de knop verschillende machine statussen aan te laten tonen door middel van het multi-color LED-Element.

De markt blijft zich dus ontwikkelen en nu met de opkomst van het IIoT en Industrie 4.0 gaat dit alleen nog maar in een sneller tempo. Bent u benieuwd hoe machinebouwers de toekomst van human machine interfaces zien of wat er nodig is om een nieuwe human machine interface te ontwerpen die voldoen aan de opkomende generatie gebruikers? Ontdek dan meer informatie op www.eaton.nl/machinebediening.

Bent u nieuwsgierig naar de RMQ Flat Design producten, de XV300 HMI en HMI/PLC’s, de XP500 industriële PC’s of de nieuwe small E-stop? Ga dan door naar onze website.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl