Noodverlichting met DALI-communicatie

mei 8, 2018

VanLien introduceert een nieuwe range aan noodverlichtingsarmaturen die compatibel zijn met DALI (Digital Addressable Lighting Interface).

De serie omvat producten uit de productlijnen Evago, Aqualux en Serenga. Hierbij kan de noodverlichting worden geïntegreerd in het lichtmanagementsysteem van DALI. Als meest gebruikt platform voor de integratie van verlichting in gebouwbeheersystemen ontstaat zo de mogelijkheid de noodverlichting op te nemen: integratie voor efficiënt toezicht in slimme gebouwen. Tevens heeft ABB een DALI-gateway beschikbaar, zodat interconnectie van lichtgroepen op de DALI- en KNX-platformen mogelijk is, met bediening en controle via het KNX-platform.

Vele voordelen

Testen vinden niet langer plaats op ongewenste momenten. Ander voordeel is dat de resultaten worden opgeslagen in eenvoudig te downloaden  rapporten. Dit logboek kan worden gedeeld met regelgevende instanties om de veiligheid van de noodverlichtingsinstallatie aan te tonen. Alle VanLien producten in de reeks van DALI-noodverlichting zijn gecertificeerd en voldoen aan internationaal erkende standaarden, zoals IEC 62386-101 en -202.

Touch panel

Om de noodverlichting als separaat systeem te monitoren, biedt VanLien de mogelijkheid de noodverlichtingsarmaturen met DALI-communicatie te verbinden met een touch panel: DALI Control Unit. Dit touch panel is in het voorjaar van 2018 beschikbaar. Met het DALI-besturingssysteem voor noodverlichting kunnen armaturen worden geprogrammeerd. Gebruikers kunnen automatische functie- en duurtesten programmeren en zo deze op gewenste tijden laten uitvoeren. Dit verzekert ononderbroken functionaliteit.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl