Nog snellere en eenvoudigere installatie met nieuwe P31+

oktober 21, 2019

Legrand blijft als specialist in o.a. kabeldraagsystemen niet stil staan en continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Deze maand is een nog innovatiever en uitgebreider programma van de kabelgoot geïntroduceerd, de P31+. De pluspunten van deze kabelgoot zorgen ervoor dat deze voortaan nog sneller en eenvoudiger geïnstalleerd kan worden.

+ Geïntegreerd automatisch koppelingssysteem

Het nieuwe type kabelgoot P31+ MF Auto is voorzien van een geïntegreerd automatisch klikkoppelingssysteem met veermechanisme. Schroefloos monteren zorgt overal en in alle omstandigheden voor een snelle en veilige verbinding. Ook horizontaal, zijwaarts vastklikken is mogelijk en is ideaal wanneer bijvoorbeeld gewerkt moet worden in een beperkte ruimte onder het plafond.
Daarnaast blijft ook de vertrouwde kabelgoot met de koppelplaten actief, alleen met een vernieuwd design, type P31+ ST. Een extra pluspunt is de mogelijkheid om de kabelgoten te kunnen demonteren.

+ Geoptimaliseerd en uitgebreider programma

Door de meerdere types kabelgoten is er een ruimere keuze die ervoor zorgt dat er een passende oplossing is voor elke toepassing en omgeving. Zo zijn er twee varianten met een geïntegreerde koppeling. De P31+ MF auto wordt bevestigd met een automatische klikkoppeling en de P31+ MF met schroeven.
Daarnaast zijn er de klassieke uitvoeringen met koppelplaten, de P31+ ST is hierin de standaard kabelgoot maar voor zware tot extra zware kabellast zijn er de nieuwe uitvoeringen P31+ ZW en EZW. Deze hebben een industrieel design uitgevoerd in hoogtes 25,60 en 100mm.

+ Geavanceerde bodemdoordrukking

De P31 + kabelgoot is voorzien van een nieuwe, geavanceerde doordrukking in de bodem. Hierdoor wordt de kabelgoot bij kabellast meer solide met verminderde doorbuiging als resultaat. Het risico op beschadigde kabels wordt, door het nieuwe patroon in de bodem, aanzienlijk verlaagd.

+ Innovatieve hulpstukken

Op alle hulpstukken, in alle hoogtes ( 25, 60 en 100 mm) en materiaalsoorten (ook RVS316L), wordt standaard een vernieuwd slide-in inschuifsysteem toegepast. Mede hierdoor kunnen de kabelgoten nog eenvoudiger en sneller gekoppeld worden. Ook het nieuwe vervalstuk draagt hier aan bij, deze maakt het namelijk mogelijk om van een horizontaal naar een verticaal tracé over te gaan zonder extra montagehandelingen. Dit is uitermate geschikt voor het maken van bijvoorbeeld een brugverbinding tussen de kasten. Tot slot, is er nu 1 universele deksel voor alle hulpstukken, toepasbaar op alle hoogtes.

Daarnaast is de P31+ uitwisselbaar met de bestaande P31 kabelgoot.

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl