Niko nieuwe 2-draads dimmers, TF/CAB filtering en dimmerzoeker

LED lampen dimmen

december 14, 2017

Ledlampen bieden heel wat voordelen. Zo zijn ze heel energiezuinig en gaan lang mee. Maar vlot ledverlichting dimmen is dan weer niet zo eenvoudig. Traditionele dimmers kunnen vaak niet alle soorten lampen aan. Een bekend probleem is dat ze moeite hebben met ledlampen; die hebben o.a. een te laag wattage en veroorzaken een lastige belasting voor de dimmer. Ook gebruiken de verschillende lampenfabrikanten geen uniforme technologie in de lamp zelf, wat het voor de dimmer ook moeilijk maakt. Gevolg: vaak kun je nieuwe lampen niet aansluiten op je oude dimmer; ze flikkeren en gaan snel stuk.

De nieuwe generatie Niko dimmers zijn universele dimmers, dus die kunnen allerlei soorten lampen en ook ledlampen dimmen. De nieuwste 2-draads dimmers zijn voorzien van 8 verschillende dimprofielen zodat voor elk type lamp een geschikt profiel gekozen kan worden.

TF/CAB ontstoring in Niko dimmers

TF of CAB signalen, die gebruikt worden om via het stroomnet schakelsignalen te geven, storen vaak op gedimde lampen. Daarom heeft Niko zijn dimmers voorzien van TF/CAB filtering.

Hiermee is het hinderlijk knipperen van gedimde groepen op vaste tijden in de meeste situaties verleden tijd.

Op http://www.niko.eu kunt u alle dimmers vinden met hun technische specificatie.

Online dimmerzoeker

De juiste dimmer voor een lamp vinden? Of weten welke lampen je aan een bepaalde dimmer kunt aansluiten? Op www.niko.nl/dimmerzoeker vind je voor elke lamp de ideale dimmer en voor elke dimmer de ideale lamp.

www.niko.eu

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl