Niko Home Control II: gemakkelijker en tot 50% sneller geprogrammeerd

november 7, 2017

De installateur realiseert met Niko Home Control II een tijdwinst van 50%. Dankzij een verbeterde flexibiliteit programmeert hij de installatie nu de helft sneller dan voorheen. Door het verhoogde gebruiksgemak kan iedereen Niko Home Control programmeren. De installateur geeft zijn klanten nu ook meer waarde voor hun geld: hij plaatst een installatie met het volledige potentieel van Niko Home Control sneller en makkelijker dan voorheen.
En dat allemaal dankzij 7 verbeteringen.

1. Intuïtief design voor een vlotte installatie

Het design van Niko Home Control II zit in een gloednieuw, overzichtelijk en intuïtief jasje. Gemakkelijk herkenbare iconen voor inputs, outputs, acties en toestellen vertellen de installateur wat er in de configuratie gebeurt. Het touchscreen, de apps en de software spreken voor zich zodat hij de gebruikers nog maar weinig moet uitleggen. Installeren wordt zo veel gemakkelijker.

2. Snelle en eenvoudige configuratie

Met Niko Home Control II configureert de installateur basisfuncties in gemiddeld 3 stappen. Complexere functies in minder dan 5 minuten. Hij linkt inputs, outputs en acties automatisch aan een locatie door ze op het plan te verslepen. De software zet na de configuratie de locatiesymbolen automatisch over naar het touchscreen en de apps.

3. De wizard gidst je soepel door de programmering

Een wizard begeleidt de installateur om handige en complexere acties zoals aanwezigheidssimulatie en de alarmfunctie toe te voegen. Veel gevraagde acties – zoals de alles-uitknop – krijgen een eigen icoon.

4. Meer controle dankzij personalisatie

Via personalisatie kan de installateur de Niko Home Control II aanpassen aan de veranderde noden van de bewoners. Aan elk touchscreen hangt hij de functies en locaties die de gebruiker met dat scherm wil aansturen. Zo krijgen klanten meer bedieningsvrijheid.

5. Klanten maken hun systeem zelf slimmer

Eindgebruikers kunnen software-updates zelf downloaden en installeren zonder iets te veranderen aan de basisconfiguratie. Zo activeren ze zelf nieuwe functies en wordt hun installatie slimmer.

6. Gemakkelijker instellen voor installateur én klant

De logica achter Niko Home Control II werd sterk vereenvoudigd. De kalender staat nu op één centrale plek. De installateur hoeft een tijdvoorwaarde maar één keer aanmaken. Daarna koppelt hij ze aan alle acties die dezelfde timing volgen. Ook de moeilijkste acties worden zo flexibel.

7. Eenvoudige koppelingen

Renson, Reynaers en Velux zijn nu al partners die toestellen en systemen op Niko Home Control afstemmen. De installateur integreert ze probleemloos in de installaties van zijn klanten. Binnenkort volgen audiosystemen van Bose en Sonos. Ook een IP-camera is voorzien. De installateur krijgt van onze partners uitgebreide documentatie ter beschikking. Bij moeilijkheden of problemen krijgt hij hulp van de Niko klantendienst.

Intelligente installatie voor de slimme woning

Een ‘smart home’ dat je op elk moment de juiste informatie en toegang geeft, het wordt net zo belangrijk als ‘een smartphone’. 2/3de van de jongeren zegt nu al gewonnen te zijn voor een flexibele, geconnecteerde woning en een slimme elektrische installatie. Met Niko Home Control II zijn die slimme installatie en een geconnecteerde woning nu al realiteit: je bedient je verlichting, verwarming, ventilatie, gordijnen, rolluiken, zonwering, energieverbruik en toegang tot je woning met je smartphone. Met Niko Home Control ga je voor meer comfort, meer veiligheid en meer energiebesparing.

Niko Home Control 2.0 is beschikbaar vanaf 1 december 2017.

Wie is Niko?
Niko ontwerpt elektr(on)ische oplossingen die gebouwen beter laten werken voor iedereen die erin leeft en werkt. Door minder energie te verbruiken, lichtcomfort en veiligheid te verhogen en door alle toepassingen naadloos te laten samenwerken. Gebouwen met Niko zijn efficiënter, laten zich controleren vanop afstand en interageren binnen grotere ecosystemen. Niko is een Belgisch familiebedrijf uit Sint-Niklaas met 750 werknemers en 10 Europese vestigingen.

Bij Niko stellen we ons elke dag maar 1 vraag: ‘Hoe kunnen we gebouwen beter laten werken voor jou?’

Voor meer informatie

Niko Nederland BV, tel. 088-015 96 00
www.niko.eu/nikohomecontrol

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl