Niko Home Control nu ook voor renovatie projecten geschikt

augustus 26, 2019

Een bekend probleem bij renovatie is dat je niet altijd de bedrading ingrijpend kan aanpassen om een huisautomatisering systeem aan te leggen. Het is nu mogelijk om in dergelijke gevallen de grote voordelen van Niko Home Control te gebruiken. Voordelen zoals de mogelijkheid tot integratie met steeds meer partners, simpele configuratie, flexibel uit te breiden en een open API.  

Niko Home Control is uitgebreid met 2-weg draadloze communicatie die het mogelijk maakt om het eenvoudig in uw renovatie project op te nemen. Aan het programma zijn geconnecteerde schakelaars, een geconnecteerde dimmer en een geconnecteerde rolluik bediening toegevoegd die communiceren met de eveneens nieuwe slimme hub voor Niko Home Control

Slimme hub

De draadloze slimme hub voor Niko Home Control is het brein van de installatie. Hij laat je toe alle geconnecteerde bedieningen in je installatie met elkaar te koppelen. Tevens zijn de bestaande IP producten uit de NHC range zoals het Touchscreen en de Video buitenpost te koppelen. De programmering geschiedt met de inmiddels bekende Niko Home Control programmeer software. Met de NHC app kan men de installatie bedienen, ook op afstand.

Geconnecteerde schakelaars

Deze bestaan uit een enkelvoudige uitvoering en een tweevoudige versie. Zij vervangen simpelweg een bestaande normale schakelaar in de muur. Na aansluiten zijn deze meteen functioneel. Op deze schakelaars kan men een extensie in de vorm van een NO-drukknop toevoegen om een wissel of kruis schakeling te vervangen. De schakelactor kan men eventueel loskoppelen van de ingebouwde bediening en dan met de NHC-software geconfigureerd worden om nog flexibeler te zijn.

Geconnecteerde drukknop dimmer

Vervangt een standaard schakelaar en is qua functionaliteit vergelijkbaar met de geconnecteerde schakelaars maar kan tevens veel verschillende lampsoorten dimmen. Een extensie klem is ook hier aanwezig.

Geconnecteerde motorbediening

Is geschikt om een 230V motor tot 3A aan te sturen en heeft twee knoppen voor de op en neer functie. Met de NHC programmeer software is deze ook op te nemen in een sfeer of alles-uit functie

Geconnecteerde beweging sensor voor binnen

Hiermee kunnen de andere aanwezige functie aangestuurd worden. Deze heeft geen andere voeding nodig en werkt op een knoopcel batterij. Hij kan gekoppeld worden aan de slimme NHC hub. De afmetingen zijn slechts 51x51x34mm en de communicatie verloopt via het Zigbee® 3.0 protocol.

Toekomstige uitbreidingen

In de komende tijd worden aan het programma nog andere items toegevoegd: de revolutionaire Touchswitch, deze heeft een volledig personaliseerbaar scherm met een gebruiksvriendelijke interface met symbolen. De Touchswitch is zo groot als een normale schakelaar. Ook volgt er nog een geconnecteerde wandcontactdoos.

www.niko.eu

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl