Nieuwe subsidie voor elektrische bestelauto

juni 2, 2021

Goed nieuws: er is een nieuwe subsidieregeling voor emissieloze bestelauto’s (SEBA). Hiermee komt de overheid ondernemers tegemoet die bedrijfsactiviteiten uitvoeren in de steden. Want vanaf 2025 voeren de 30 tot 40 grootste gemeenten een zero emissiezone in – en ben je dus niet meer welkom met je bestelbus of -auto op benzine of diesel.

De subsidieregeling geldt voor lichte en zware bedrijfsauto’s met een maximaal gewicht van 4.250 kilo. Voor de lichte bedrijfswagens moet de actieradius minimaal 100 kilometer zijn.
De subsidie per bedrijfsauto bedraagt 10% van de netto catalogusprijs, met een maximum van 5.000 euro per bedrijfsauto. Per jaar mag een bedrijf voor 400 bedrijfsauto’s subsidie aanvragen. Als je de subsidie hebt ontvangen, moet je de bedrijfsauto minimaal drie jaar houden. De subsidieregeling loopt van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025. Het totale subsidiebudget voor dit jaar bedraagt 22 miljoen euro.

Meer weten?

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl) vind je meer informatie over de nieuwe subsidieregeling. Hier staan alle voorwaarden overzichtelijk op een rij. Ook vind je hier een link naar een pagina met alle bedrijfsauto’s die in aanmerking komen voor de subsidie en een link naar een pagina met het volledige aanvraagproces.

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl