Nieuwe, stekerbare keukenverdelers van ABB voor optimale installatievrijheid

mei 10, 2017

ABB heeft een nieuwe serie keukenverdelers geïntroduceerd. De verdelers zijn speciaal ontwikkeld voor tijdelijke transformatie- en renovatieprojecten waarbij de keuken moet worden verplaatst of uitgebreid. Daarnaast leent de verdeler zich uitstekend voor (nieuwbouw)keukens waarvan de inrichting en de hoeveelheid apparatuur bij oplevering nog niet bekend zijn alsook voor studentenhuisvesting waar woon- en kookgedeelte in één ruimte zijn gesitueerd. In al deze gevallen voorkomt een (keuken)verdeelkast ter plaatse veel hak- en breekwerk.

Bij de ontwikkeling van de verdeler is rekening gehouden met alle aspecten die bij transformatie- en renovatieprojecten belangrijk zijn. Zo is de keukenverdeler aan de bovenzijde uitgevoerd met het stekerbare invoerstuk 175-ST. Voor de aansluiting wordt gebruik gemaakt van het stekerbare connectordeksel CD/RM waarmee direct vanuit een inbouwdoos kan worden gestekerd. Met dit connectordeksel vervalt dan ook de arbeidsintensieve Perilex-aansluiting. Door de volledig stekerbare uitvoering worden besparingen op tijd en materiaalkosten gerealiseerd.

Flexibel inzetbaar

De nieuwe keukenverdeler van ABB onderscheidt zich niet alleen door de stekerbare uitvoering. De verdeler biedt veel vrijheid bij de samenstelling en configuratie zodat voor iedere keukenindeling een passende oplossing mogelijk is. De verdeler is daarmee flexibel inzetbaar en bij uitstek geschikt voor tijdelijke veranderingen in de keuken of voor latere invulling en afstemming van de keuken op de (uiteindelijke) bewoner.

Stekerbaar en flexibel

Het hart van de verdeler wordt gevormd door een compacte installatiekast (165 x 200 mm), waarvan de voeding (5-polige GST) verloopt via het invoerstuk aan de onderzijde van de verdeler. De verdeler kan worden gevoed met 1, 2 of 3 x 16A en wordt geleverd met maximaal vijf afgaande groepen (3-polig GST en één 3 of 5-polig GST). Net als de ingaande voeding, zijn de uitgaande groepen stekerbaar uitgevoerd. Dat maakt de verdeler zeer flexibel inzetbaar.

De nieuwe ABB-verdeler wordt geleverd met L-vormige stalen montagebeugel met voorgeboorde schroefgaten. Deze montagevariant biedt veel installatiegemak omdat de beugel ook op de wand van de keukenkast kan worden geschroefd. Daardoor is boren in de muur overbodig en het risico dat bij het boren een leiding wordt geraakt, uitgesloten. Uit oogpunt van persoonlijke veiligheid wordt de verdeler standaard geleverd met beschermkap.

Extra veiligheid en comfort

De verdelers worden in 1-fase, 2- of 3-fasenuitvoering geleverd; de hoofdschakelaar is 2- of 4-polig. Als extra beveiliging kunnen maximaal 2 Comfomaat-aardlekautomaten worden opgenomen. Hiermee is de keukenverdeler beveiligd tegen aardfouten; handig en verstandig wanneer de verdeler direct achter de distributiegroep is gemonteerd. Alle beveiliging is op deze manier bovendien comfortabel in de directe nabijheid aanwezig.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl