Nieuwe meetapparaten vereenvoudigen energiebewaking in gebouwen

september 18, 2019

Siemens breidt haar portfolio voor energiebewaking in gebouwen met twee meetapparaten uit: het nieuwe multikanaals stroommeetsysteem SEM3 en de meetapparaten 7KT PAC1600.

De systemen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd, waardoor het elektriciteitsverbruik van alle verbruikers in het gebouw snel, eenvoudig en met vermelding van tijd en kosten kan worden vastgesteld en vergeleken. Dit maakt het energieverbruik transparant, en geeft grootverbruikers en vermijdbare piekbelastingen weer.

Het multikanaals stroommeetsysteem SEM3 wordt toegepast in de hoofdstroomvoorziening en bestaat uit stroomtransformatoren, meetmodulen en een centrale besturingseenheid. Het schaalbare systeem kan tot 45 meetpunten in een gebouw detecteren. De energiegegevens (zoals spanning, stromen en elektriciteit) kunnen worden weergegeven in één enkele webinterface of in de speciale bewakingssoftware van de energiemanager. De systematische bewaking van energie zorgt voor betere energie-efficiëntie in gebouwen en vormt de technische basis voor certificering volgens ISO 50001.

De nieuwe compacte meetapparaten 7KT PAC1600 zijn voorzien van een ruimtebesparend ontwerp en worden op energie- en installatieverdeelborden geïnstalleerd. Ze meten algemene elektrische gegevens en geven deze waarden rechtstreeks weer op het display van het betreffende apparaat. Speciale uitvoeringen zijn getest volgens de Europese richtlijn Meetinstrumenten (Measuring Instruments Directive – MID). De gedetecteerde  energiegegevens kunnen via een geïntegreerde communicatie-interface via Modbus RTU en M-Bus naar hogere energiebeheer of facturatiesystemen worden verstuurd, zonder dat hiervoor nog andere communicatiemodulen nodigzijn.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl