Nieuw! Explosionproof

februari 7, 2017

Explosieveilig

Explosionproof is intrinsiek explosieveilig, waardoor gassen en stoffen de drukvaste Ex d buis niet kunnen indringen en eventuele vonken de buis niet uit kunnen. Deze productfamilie voldoet aan de nieuwste ATEX 114 richtlijn 2014/34/EU, welke vanaf 20 april 2016 van kracht is gegaan. Zo heeft de verlichtingsversie een speciale accu en accubewaking. De richtlijn is van toepassing op alle plaatsen waar ontploffingsgevaar kan zijn. Explosionproof is ingedeeld in categorie II, gas zone 1 en 2 en categorie II, stof zone 21 en 22. Hierdoor zijn de armaturen toe te passen in ruimtes waar gewerkt wordt met brandgevaarlijke stoffen en gassen, waardoor een explosieve atmosfeer kan ontstaan.

Hoge mate van chemische resistentie

Dankzij de beschermingsgraad van IP66 is het mogelijk om Explosionproof onder hoge druk schoon te spuiten. De solide behuizing kent een hoge mate van chemische resistentie. Het interieur is eenvoudig te bereiken via de afsluitdop. Door de verstelbare montagebeugels die meegeleverd worden, is de armatuur op zowel de wand als het plafond te bevestigen.

Veiligheidscertificaat standaard meegeleverd

Met de standaard meegeleverde kopie van het certificaat is altijd aan te tonen dat de armatuur aan de ATEX 114 richtlijn 2014/34/EU voldoet. De veiligheid wordt nog verder vergroot door flitsfunctie Flash AlertTM. Het opvallende flitsen van het pictogram zorgt ervoor dat mensen sneller uit de omgeving kunnen vluchten.

Meer weten over Explosionproof of de nieuwste ATEX richtlijn? Ga naar: www.famostar.nl/Explosionproof.

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl