Nieuw! Centraaldoosdeksel ABB bespaart tot 40% op installatietijd

februari 3, 2017

Centraaldoosdeksel CD/RM

In nauw overleg met de markt heeft ABB een nieuw centraaldoosdeksel ontwikkeld: de CD/RM. Deze centraaldoos afdekplaat vindt zijn toepassing onder meer bij het installeren van GST-connectoren. Belangrijkste voordeel is dat de installateur met het nieuwe centraaldoosdeksel tot maar liefst 40% op installatietijd bespaart.

Ontwikkeld vanuit gebruikersperspectief
ABB zoekt voortdurend naar oplossingen om het werk van installateurs te vereenvoudigen. Daarbij wordt goed geluisterd naar geluiden uit de markt en dat heeft geleid tot de introductie van het nieuwe centraaldoosdeksel. Dankzij de doordachte constructie van de centraaldoos afdekplaat, kan direct vanuit de centraaldoos gestekerd worden. Dat maakt snelle installatie mogelijk en levert een flinke tijdswinst op ten opzichte van traditionele systemen.

Brede toepassing centraaldoosdeksel
Met het centraaldoosdeksel CD/RM kan een stekerbare (nood)verlichtingsarmatuur in utiliteitsprojecten direct vanuit de centraaldoos worden geïnstalleerd. In de woningbouw biedt het centraaldoosdeksel dan ook een praktische en tijds- en kostenbesparende oplossing als stekerbaar kookgroepdeksel. Hiermee vervalt de montage van een driefasespanningsstekkersysteem (Perilex) voor het aansluiten van keukenapparatuur met hoog vermogen.

Zonder gereedschap aan te sluiten
Het centraaldoosdeksel CD/RM kan op alle gebruikelijke vierkante en ronde inbouw- en centraaldozen worden gemonteerd. De CD/RM dient hierbij als chassis, waarin 3-, 4-, of 5-voudige genormaliseerde stekkers van uiteenlopende leveranciers geplaatst kunnen worden. Ook kunnen in de centraaldoos afdekplaat systeemconnectoren worden ondergebracht. De verwerking daarbij werkt heel eenvoudig. Nadat de connector in het centraaldoosdeksel is gestoken, is deze zonder gereedschap vast te klikken en kan de bedrading worden aangesloten. Vervolgens wordt het deksel vastgezet en is de installatie een feit. ABB levert het centraaldoosdeksel standaard met GST-connectoren, maar het is ook mogelijk om een uitvoering te bestellen zonder connector.

Centraaldoosdeksel zorgt voor geringe kans op fouten
Dankzij de universele opzet is het centraaldoosdeksel geschikt voor verschillende systemen. Daardoor wordt niet alleen op tijd, maar ook op installatie- en materiaalkosten bespaard. Aangezien de connectoren van het centraaldoosdeksel bovendien voorbedraad worden aangeleverd, wordt de kans op aansluitfouten tot een minimum beperkt. Daarnaast maakt de centraaldoos afdekplaat het heel eenvoudig om een arbeidsintensieve Perilex-aansluiting met slechts minimale inspanning te vervangen.

Grootschalige toepassing centraaldoos afdekplaat
Alhoewel het centraaldoosdeksel nog maar net uit de ontwikkelingsfase is, wordt deze nu al op grote schaal toegepast, waaronder bij de nieuwbouw van het International Student House in Delft. Het centraaldoosdeksel werd op verzoek van de elektrotechnische installateur versneld uitontwikkeld voor de specifieke toepassing met het GST-systeem.

Naar onze webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl