Oosterberg ontwikkelt nieuw businessmodel

Logistieke dienstverlening aan derden

januari 9, 2017


Oosterberg ontwikkelt een nieuwe businessmodel, naast de bestaande groothandel functie bieden ze vanaf heden ook logistieke dienstverlening aan derden. Voor Kenter (voorheen onderdeel van Liander) is een hybride oplossing ontwikkeld waarin beide business modellen in elkaar zijn verweven. Dit resulteert in vele logistieke synergievoordelen voor beide partijen.

 

Nieuw: Logistieke dienstverlening aan derden

Ondertekening meerjarencontract Kenter

Ondertekening meerjarencontract Kenter door Flip Oosterberg en Henk Kluytmans (Kenter)

Kenter koopt haar elektrotechnisch materialen bij Oosterberg. Daarnaast verzorgt Oosterberg nu ook de gehele logistiek rondom de materialen (die in eigendom van Kenter blijven). Er zijn hierbij ook klant specifieke processen opgezet, zoals werken met serienummers van leverancier tot eindgebruiker, retourprocessen en afvalstromen. De grootste uitdaging was deze klant specifieke wensen te vertalen naar Oosterberg standaarden en het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Met behulp van vergaande IT-koppelingen tussen de twee bedrijven is dat succesvol volbracht.

Groeiende behoefte

Oosterberg voorziet hiermee in een groeiende behoefte aan dergelijke hybride oplossingen in de bouw en installatiewereld. Hierin wordt de rol van ketenintegratie en het samenvoegen van verschillende bouwstromen steeds belangrijker. Niet alleen vanuit een bedrijfseconomisch oogpunt, maar ook gezien de ontwikkelingen rondom milieu-eisen als BREAAM-bouwen en carbon footprint reductie.

Terug naar Oosterberg nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl