Modicon M262: de IIot-ready controller voor logic en motion applicaties

maart 16, 2020

Schneider Electric introduceert de nieuwe Modicon M262, een IIot-ready controller voor logic en motion applicaties. De Modicon M262 is een veelzijdige en krachtige controller wanneer communicatie op de fabrieksvloer of in de cloud vereist is.

Logic en Motion controller ineen

De Modicon M262 beantwoordt aan de behoefte van logic toepassingen, terwijl het ook kan worden toegepast als een all-in-one motion controller met ingebouwde functies zoals een SERCOS bus, encoder aansluiting en touch probe ingangen. Dit maakt de M262 bij uitstek geschikt voor toepassingen in segmenten zoals material handling en packaging, food en beverage en hoisting. De M262 biedt intuïtieve, schaalbare en betrouwbare machine-integratie in een Industrie 4.0-omgeving, van machine tot apparaat, van machine tot mens, van machine naar machine, van machine naar plant of rechtstreeks naar de cloud.

Directe verbinding met de cloud

Nieuwe IIoT-ready technologieën, zoals geïntegreerd in de Modicon M262 controller, komen tegemoet aan de vraag van eindgebruikers naar technische ondersteuning van machines aan de andere kant van de wereld. Door het bieden van een beveiligde verbinding tussen machines en de cloud, opent de M262 de deur voor machinebouwers voor functionaliteiten zoals voorspellend onderhoud en het beheren van Overall Equipment Efficiency (OEE). Op een veilige manier zonder dat engineers fysiek hoeven af te reizen naar de locatie van de machine. De M262 biedt tot 5 individuele één-op-één onafhankelijke Ethernet-netwerken en een beveiligde verbinding voor eenvoudige integratie op de fabrieksvloer met open protocollen, waaronder OPC UA, SQL, of naar de cloud met MQTT, JSON of HTTPs (API).

Ongeëvenaarde efficiëntie

Met 4 tot 16 gesynchroniseerde assen met een schaalbare cyclustijd tot 1 milliseconde en een verwerkingssnelheid van 3 nanoseconden, voldoet de Modicon M262 controller aan de hoge prestaties die motion applicaties vereisen. Door gebruik te maken van een dual-core processor voor toepassing en voor communicatie is de Modicon M262 de snelste controller binnen het Modicon portfolio. Met slechts één communicatiekabel kunnen alle componenten, zoals drives en I/O systemen, aangesloten worden op de Sercos communicatie bus. Tevens is het mogelijk om, indien er gebruik wordt gemaakt van componenten die Ethernet IP communiceren, deze op dezelfde communicatiekabel aan te sluiten.

Cybersecure

De M262 biedt geïntegreerde versleutelde communicatie, scheiding van kantoor en machine netwerken, Achilles certificering en andere cybersecurity functionaliteiten. Daarnaast voldoet de Modicon M262 aan de nieuwste machineveiligheidsvoorschriften tot SIL3 in combinatie met SERCOS en een safety controller.

Hier bestellen

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl