Meterkastaansluitdoos PMK80 brengt meer snelheid en efficiëntie in gietbouw

maart 8, 2019

Met de PMK80 brengt ABB een nieuwe meterkastaansluitdoos die speciaal werd ontwikkeld voor in het werk gestorte woningbouwprojecten. Daarbij kan worden gedacht aan grotere appartementencomplexen maar ook aan eengezinswoningen die met tunnel- en gietbouw worden gerealiseerd.

De nieuwe meterkastaansluitdoos PMK80 van ABB maakt stekerbaar installeren in tunnel- en gietbouwprojecten mogelijk. Met voorbedrade flexibele buis kan zo worden geprofiteerd van een hoge installatiesnelheid en efficiëntie tijdens de bouw en het installeren. Dat is een welkome verbetering in de tijd waarin er een tekort aan vakmensen in de bouw en elektrotechniek is.

In de PMK80-doos kunnen drie GST18 chassisdelen worden geplaatst (1 x 3-polig en 2 x 3-, 4- of 5-polig). In combinatie met voorbedrade flexibele buis kunnen deze al voor het gieten van het beton worden aangesloten.

Wanneer de PMK80 boven de groepenkast (installatiekast) wordt geplaatst, kan de groepenkast eenvoudig stekerbaar worden afgemonteerd. Dit zorgt voor een belangrijke tijdsbesparing bij het plaatsen van de groepenkast. Bovendien sluit dit aan op de trend om de groepenkast in verband met vervuiling en diefstalgevoeligheid zo laat mogelijk aan te sluiten. Omdat de PMK80 in deze situatie onderdeel is van de installatiekast, mogen er maximaal drie – vanuit de installatiekast gevoede – groepen in één doos uitkomen.

Bij de plaatsing van de PMK80 boven de groepenkast, worden buizen door de doorsteekvliezen in de doos gevoerd en direct op de chassisdelen afgemonteerd. Vanuit de PMK80 kan de bedrade flexbuis vervolgens direct worden doorgetrokken naar de C60 centraaldoos. Deze is vanaf de bovenzijde te openen waardoor ook in de centraaldoos gelijk kan worden afgelast.

Naast gietbouw leent de PMK80 zich ook voor het maken van zakeinden voor de tussenwanden. Hierbij wordt de PMK 80 als einddoos boven de hollewand geplaatst en gevoed vanuit de centraaldoos met voorbedrade flexibele buis. De PMK80 fungeert daarbij als stekerbare overgang naar de schakelaar en/of wandcontactdoos. Bij deze toepassing als zakeinddoos mag de doos maar met één groep zijn uitgevoerd.

ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 147.000 medewerkers. www.abb.com

 

Direct bestellen

 

Neem voor meer informatie contact op met:
ABB EP Installation Products:
Margreet Bouwman

Telefoon: +31 (0)318 669 365
E-mail: moc.b1670472501ba.ln1670472501@namw1670472501uob.t1670472501eergr1670472501am1670472501
  ABB b.v.
Frankeneng 15,
6716 AA Ede
Nederland
Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl